ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε Μιλάνο, Ρώμη και Νάπολη

Ιταλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε Μιλάνο, Ρώμη και Νάπολη
EUROKINISSI/Associated Press

Μετά το Μιλάνο και τη Ρώμη και στη Νάπολη απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε καθορισμένες ώρες, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση που απειλεί την υγεία των πολιτών.

Σε αυτές τις πόλεις οι ατμοσφαιρικοί ρύποι και τα μικροσωματίδια ξεπέρασαν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια σε όλη τη χώρα, εξαιτίας του ασυνήθιστα ξηρού χειμώνα. Η χρήση κεντρικής θέρμανσης σε πολλά δημόσια κτίρια επίσης περιορίστηκε, βάσει των μέτρων που αποφασίστηκαν από τον δήμαρχο της Νάπολης Λουίτζι ντε Ματζίστρις και θα παραμείνουν σε ισχύ για έξι ημέρες, από σήμερα έως την 8η Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας Λούκα Γκαλέτι κάλεσε να αναβαθμιστούν τα πεπαλαιωμένα συστήματα θέρμανσης, μια μέρα μετά την δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα δαπανήσει 12 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Il Sole 24 Ore, ο Γκαλέτι διέψευσε τον ισχυρισμό ότι η ρύπανση έχει αυξήσει το ποσοστό θνησιμότητας της Ιταλίας και κατηγόρησε όσους επιδίδονται σε «απαράδεκτη κερδοσκοπία» από την κρίση του νέφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ