ΗΠΑ: «Hells Angels» ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου άλλο μέλος της οργάνωσης
Έξι μέλη μιας νεοναζιστικής οργάνωσης με δράση εντός και εκτός του σωφρονιστικού συστήματος της Αλάσκας κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απαγωγή, απάτη και άλλα εγκλήματα, όπως διακίνηση ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές στο Άνκορατζ.
Τα μέλη των «Hells Angels» κατηγορούνται για τη δολοφονία το 2017 ενός μέλους της ίδιας οργάνωσης, του Μάικλ Στέιτον, ο οποίος θεώρησαν ότι τους είχε προδώσει κλέβοντάς τους ναρκωτικά και ένα γιλέκο μηχανής, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα.
Ο Στέιτον είχε απαχθεί και ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου, ενώ οι δράστες είχαν τυλίξει το πτώμα του με ένα χαλί, ανέφεραν τα έγγραφα.
"Ήταν δυσαρεστημένοι με κάποια πράγματα που είχε κάνει στην οργάνωση. Ουσιαστικά τον απομάκρυναν από την οργάνωση", είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Μπράιαν Σρέντερ, ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης.
Ένας διορισμένος από το δικαστήριο συνήγορος που εκπροσωπεί τους έξι άνδρες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει στο Reuters.
Η εγκληματική οργάνωση, που αποκαλείται "οι 1488", δρα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μέσα και έξω από την φυλακή.
Εχει πάρει το όνομά της από ένα σλόγκαν των οπαδών της λευκής υπεροχής 14 λέξεων και από το ναζιστικό χαιρετισμό "Χάιλ Χίτλερ", σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.
Το 88 στην ονομασία της οργάνωσης είναι για το διπλό "Η" ("Heil Hitler") καθώς το γράμμα "H" είναι το όγδοο της αλφαβήτου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Σημειώνεται ότι κάποια από τα μέλη της οργάνωσης, όπως οι κατηγορούμενοι, έχουν ονόματα του τύπου "Βρωμερός Φίρερ".
Πέντε από τους έξι κατηγορούμενους έχουν συλληφθεί αλλά ο ένας παραμένει καταζητούμενος, ανακοίνωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης.
SPONSORED
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση: Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί
00:30
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45
Επίσημη συγγνώμη της Ουκρανίας στην Ελλάδα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
23:33