ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Αρκετό για ένα συντεταγμένο Brexit το «ναι» των Βρετανών στη Συμφωνία Αποχώρησης

Κομισιόν: Αρκετό για ένα συντεταγμένο Brexit το «ναι» των Βρετανών στη Συμφωνία Αποχώρησης
AP Photo/Olivier Matthys

H έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας είναι «αρκετή» για να διασφαλίσει το συντεταγμένο Brexit, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά με το διαχωρισμό της Συμφωνίας για το «διαζύγιο» από την Πολιτική Δήλωση για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει και πάλι σήμερα σε ψηφοφορία τη Συμφωνία Αποχώρησης, χωρίς την Πολιτική Δήλωση για τη μελλοντική σχέση, ελπίζοντας να λάβει τελικά το πράσινο φως της πλειοψηφίας των βουλευτών.

Η Συμφωνία Αποχώρησης πρέπει να «επικυρωθεί από τις δύο πλευρές προκειμένου να τεθεί σε ισχύ» σημείωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση σε αυτήν «λαμβάνονται υπόψη οι βασικές κατευθύνσεις» που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τα επόμενα βήματα, ο Μ. Σχοινάς αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ