ΚΟΣΜΟΣ

«Σιδέρωμα μαστού»: Ο εφιάλτης μιας βάναυσης πρακτικής «απειλεί» και την Ευρώπη

«Σιδέρωμα μαστού»: Ο εφιάλτης μιας βάναυσης πρακτικής «απειλεί» και την Ευρώπη
Video Youtube

Ένα βασανιστήριο, το οποίο εφαρμόζεται σε υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής αναβιώνει στη Βρετανία: το σιδέρωμα του μαστού.

Οι γυναίκες που συνεχίζουν να σιδερώνουν τα στήθη των παιδιών τους, με καυτά αντικείμενα, υποστηρίζουν ότι είναι ένα παραδοσιακό μέτρο που μειώνει την προσοχή των αντρών στο γυναικείο σώμα και κατ' επέκταση μειώνει την παρενόχληση, τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους βιασμούς.

Στην ουσία όμως πρόκειται για ένα ακόμη φρικιαστικό βασανιστήριο.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, υπάρχουν αναφορές για 1.000 κορίτσια που προέρχονται από αφρικανικές χώρες και τα οποία έχουν υποστεί αυτήν την «τελετή», τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

Η Κινάια (σσ. ψευδώνυμο) που έχει ρίζες από την Αφρική μίλησε στο BBC για το δικό της βασανισμό στην ηλικία των 10 ετών. Η μητέρα της τής είπε: «αν δεν σιδερώσουμε το στήθος, οι άνδρες θα σε πλησιάζουν και θα θέλουν να κάνουν σεξ μαζί σου».

«Ο χρόνος δεν έσβησε τον πόνο. Δεν επιτρέπεται ούτε να κλάψεις. Εάν το κάνεις, φέρνεις ντροπή στην οικογένεια, δεν είσαι δυνατό κορίτσι», εκμυστηρεύεται, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό.

Η Κινάια είναι σήμερα μητέρα κοριτσιών. Έφυγε μακριά από την οικογένειά της για να μην αναγκάσουν τα παιδιά της να υποστούν τον ίδιο βασανισμό και να μην κουβαλούν τα ίδια τραύματα με εκείνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ