ΚΟΣΜΟΣ

«Ο ISIS σχεδίαζε να αιματοκυλίσει το Μόναχο»

«Ο ISIS σχεδίαζε να αιματοκυλίσει το Μόναχο»
Να «χτυπήσει» το Μόναχο την ώρα που πλήθος κόσμου θα βρισκόταν στους δρόμους για να γιορτάσει την έλευση του 2016, σχεδίαζε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις Αρχές REUTERS / MICHAEL DALDER

Η Γερμανία έλαβε μια πληροφορία μερικές ώρες πριν από τα μεσάνυχτα σύμφωνα με την οποία μαχητές από το Ιράκ και τη Συρία σχεδίαζαν επιθέσεις στο Μόναχο, όμως η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει τους υπόπτους και δεν είναι καν σίγουρη αν βρίσκονται στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου.

Ο Ουμπέρτους Αντράε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως γερμανοί αξιωματούχοι έλαβαν μια "πολύ συγκεκριμένη" πληροφορία σύμφωνα με την οποία σχεδιάζονταν επιθέσεις αυτοκτονίας σε σταθμούς τρένων τα μεσάνυχτα στην πόλη αυτή της νότιας Γερμανίας. "Λάβαμε ονόματα. Δεν μπορούμε να πούμε αν είναι στο Μόναχο ή αν είναι καν στη Γερμανία", είπε ο Αντράε.

«Στις 19.40, το απόγευμα της Πέμπτης, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία μας ενημέρωσε ότι βάσει πληροφοριών που είχε συγκεντρώσει, ομάδα αποτελούμενη από 5 έως 7 βομβιστές καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους, σχεδίαζε επίθεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντρά, συμπληρώνοντας ότι οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν κεντρικούς σταθμούς τρένων της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, που επικαλείται πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στη γερμανική αστυνομία, η επίθεση ήταν προγραμματισμένη για την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα για τις πρώτες ώρες μετά την έλευση του νέου έτους.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο Χοακίμ Χέρμαν, υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, ο οποίος τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν «φιλικές υπηρεσίες πληροφοριών», την επίθεση είχε προσχεδιάσει το Ισλαμικό Κράτος να γίνει «γύρω στα μεσάνυχτα» στον έναν από τους δύο κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μονάχου.

Το Μόναχο παραμένει σε αστυνομικό κλοιό, καθώς 550 αστυνομικοί βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Οι σταθμοί του μετρό έχουν ανοίξει, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας, παραμένουν δρακόντεια.

Διαβάστε επισης:

Φόβοι για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο Μόναχο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ