ΚΟΣΜΟΣ

Μπανγκλαντές: Στους 25 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο πολυώροφο κτήριο

Μπανγκλαντές: Στους 25 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο πολυώροφο κτήριο
AP Photo

Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε 19όροφο ουρανοξύστη στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, ανήλθε σε 25, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το απόγευμα της Πέμπτης (28/3) τυλίχθηκε στις φλόγες το 22ώροφο κτήριο γραφείων FR Tower, όπου εργάζονται εκατοντάδες άνθρωποι και το οποίο βρίσκεται στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της Ντάκα.

Περίπου 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Την ίδια ώρα, την αίσθηση της τραγωδίας επιτείνουν σοκαριστικά βίντεο στα οποία απαθανατίζονται εργαζόμενοι να πέφτουν στο κενό για να σωθούν, ενώ κάποιοι άλλοι επιχειρούν να κατέβουν χρησιμοποιώντας καλώδια εξωτερικά του πολυώροφου κτηρίου.

Παράλληλα, πολλοί από τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα γραφεία τους ή στην οροφή του κτηρίου «FR Tower» κουνούσαν με απόγνωση τα χέρια τους ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ περαστικοί στεκόντουσαν έξω από το κτήριο και προσεύχονταν.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και πρόκειται να ανακρίνει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου καθώς υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

«Τα μέτρα πυροπροστασίας ήταν ανεπαρκή. Δεν υπήρχε αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης. Τα μέτρα ασφαλείας υπήρχαν μόνο στα χαρτιά», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Σακίλ Νεουάτζ στο AFP.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε πολλές φορές μάταια ζητήσει από τους διαχειριστές του κτιρίου να βελτιώσουν τα μέτρα πυροπροστασίας.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπαγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ