ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι θα είναι τα πρώτα ανθρώπινα σπίτια στον Άρη

Έτσι θα είναι τα πρώτα ανθρώπινα σπίτια στον Άρη
NASA

NASA ανακοίνωσε τους τρεις φιναλίστ του διαγωνισμού για το καλύτερο 3D μοντέλο κατοικίας που μπορεί να στηθεί στον Άρη, κάνοντας, έτσι, ακόμη ένα βήμα προς την υλοποίηση του ονείρου της διαπλανητικής διαβίωσης.

Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει το 2015 και είχε ως ζητούμενο οι συμμετέχοντες να σχεδιάσουν καταλύματα τα οποία θα είναι κατάλληλα για διαβίωση στη Σελήνη, το Φεγγάρι και – γιατί όχι; - και άλλου.

Στην παρούσα φάση του διαγωνισμού - είναι η τρίτη φάση - οι 11 συμμετέχουσες ομάδες έπρεπε να δημιουργήσουν ένα μοντέλο του σχεδίου τους και να φτιάξουν ένα βίντεο όπου θα εξηγούν τι έχουν δημιουργήσει.

Κάθε μοντέλο κρίθηκε, μεταξύ άλλων, για την αρχιτεκτονική του αρτιότητα την αισθητική του, αλλά και την σκοπιμότητα πίσω από τον σχεδιασμό.

Στα προηγούμενα στάδια του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες είχαν δώσει όλη τους την προσοχή στην αρχιτεκτονική του σχεδίου και την τεχνολογία που θα απαιτούνταν για να υλοποιηθεί, όπως αναφέρει το CNNi.

Οι τρεις νικητές αυτής της φάσης μοιράστηκαν χρηματικό έπαθλο των 100.000 δολαρίων.

Στην επόμενη φάση, που ξεκινά στις αρχές Μαΐου, οι φιναλίστ θα εκτυπώσουν 3D μοντέλα των σχεδίων τους.

Αυτός ο διαγωνισμός είναι μόλις ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της NASA να στείλει ξανά ανθρώπους στη Σελήνη και σταδιακά στον Άρη.

NASA announces top three designs for homes on Mars, by CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ