Αλγερία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα
Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα παραιτήθηκε, όπως μετέδωσε πριν λίγη ώρα το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, APS, μετά από πολλές εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων.
Νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Άχμεντ Γκάεντ Σάλαχ αξίωσε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνταγματικές διαδικασίες για την απομάκρυνση του 82χρονου ηγέτη της Αλγερίας από την εξουσία.
Την Δευτέρα ο Μπουτεφλίκα, που κυβερνούσε τη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια, διαβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί πριν λήξει η θητεία του, στις 28 Απριλίου. Όμως η αντιπολίτευση απέρριψε αυτήν την πρόταση, κρίνοντάς την ανεπαρκή, ενώ εκατοντάδες σπουδαστές διαδήλωσαν και πάλι στο Αλγέρι, ζητώντας την αλλαγή του πολιτικού συστήματος που θεωρούν ότι δεν είναι σε θέση να προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Εντυπωσιακές εικόνες: Τουρκία και Κίνα έκαναν δοκιμές με ηλεκτρομαγνητικά όπλα
Τέλος στα «πειραγµένα» κοντέρ των ΙΧ βάζει το ΚΤΕΟ
Ζάκυνθος: Σε αναστολή η παιδίατρος - Τι αναφέρει το νοσοκομείο για το βρέφος με μηνιγγίτιδα
21:51
Στην φυλακή οδηγείται πρόεδρος ΠΑΕ που είχε συλληφθεί για παραβιάσεις του αθλητικού νόμου
21:42
Εντοπίστηκε πολεμικό βλήμα σε οικόπεδο στον Εύοσμο
21:31
«Βιολάντα»: Τι δείχνει το πόρισμα του ΕΜΠ για τον διαβρωμένο σωλήνα
21:20