ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Κινέζα με USB γεμάτο «κακόβουλο λογισμικό» συνελήφθη στο θέρετρο του Τραμπ

Φλόριντα: Κινέζα με USB γεμάτο «κακόβουλο λογισμικό» συνελήφθη στο θέρετρο του Τραμπ
AP Photo/Andrew Harnik

Συναγερμός σήμανε στο συγκρότημα Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, που ανήκει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λόγω μίας Κινέζας που συνελήφθη έχοντας μαζί της κινητά τηλέφωνα, έναν φορητό υπολογιστή κι έναν μικροσκοπικό εξωτερικό σκληρό δίσκο γεμάτο «κακόβουλο λογισμικό».

Η Τζανγκ Γιουτζίνγκ, από τη ΛΔ της Κίνας, αρχικά υποστήριξε πως θα πήγαινε στην πισίνα του ιδιωτικού κλαμπ για να περάσει από την είσοδο, όπως αναφέρουν δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Επωφελούμενη από το γεγονός ότι υπήρχε μια συνονόματή της στον κατάλογο των προσώπων που είχαν άδεια να χρησιμοποιούν την πισίνα κι εκμεταλλευόμενη το εμπόδιο της γλώσσας, μπόρεσε να περάσει από το πρώτο σημείο ελέγχου και κατόπιν να κινηθεί με αμαξίδιο του γκολφ προς την είσοδο του συγκροτήματος.

Φτάνοντας εκεί ισχυρίστηκε πως ήταν προσκεκλημένη σε εκδήλωση που συνδεόταν με μια οργάνωση αμερικανοσινικής φιλίας στον ΟΗΕ.

AP 19033565401773

Πηγή: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Αλλά ο άνδρας που βρισκόταν στην υποδοχή δεν βρήκε καμιά καταχώριση που να επιβεβαίωνε πως ήταν προγραμματισμένη τέτοια εκδήλωση και ειδοποίησε τη μυστική υπηρεσία, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του Τραμπ.

Να σημειωθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν στο θέρετρο όταν σημειώθηκε το περιστατικό.

Οι πράκτορες που την ανέκριναν και έψαξαν τα ατομικά της είδη διαπίστωσαν ότι είχε μαζί της τέσσερα κινητά τηλέφωνα, έναν φορητό υπολογιστή, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο κι έναν μικροσκοπικό σκληρό USB γεμάτο «κακόβουλο λογισμικό» (malware).

Συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις και απόπειρα παρείσφρησης σε φρουρούμενο χώρο.

Η γυναίκα δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έπαιζε γκολφ σε άλλο σημείο του κλαμπ του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, η Τζανγκ Γιουτζίνγκ ενδέχεται να είχε πράγματι προσκληθεί, αλλά σε διαφορετική εκδήλωση, που επρόκειτο να γίνει την ίδια ημέρα στο κλαμπ. Την οργάνωνε η Λι «Σίντι» Γιανγκ. Πρόκειται για την πρώην ιδιοκτήτρια στούντιο μασάζ στην καρδιά του σκανδάλου για υπόθεση πορνείας στην οποία εμπλέκεται ο Ρόμπερτ Κραφτ, ο ιδιοκτήτης της ομάδας New England Patriots του αμερικάνικου φούτμπολ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ