ΚΟΣΜΟΣ

Ένα παιδί, δύο… πατεράδες: Δίδυμοι αρνούνται να αποκαλύψουν ποιος είναι ο πατέρας και το πληρώνουν

Ένα παιδί, δύο… πατεράδες: Δίδυμοι αρνούνται να αποκαλύψουν ποιος είναι ο πατέρας και το πληρώνουν
Pixabay

Η παρακάτω ιστορία θα μπορούσε να είναι φάρσα… όμως δεν είναι. Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε δύο πανομοιότυπους δίδυμους να πληρώσουν διατροφή στην μητέρα ενός παιδιού, που κανένας εκ των δύο δεν δέχεται να αναγνωρίσει.

«Ο δικαστής Φιλίπε Λουίς Περούκα καθόρισε ότι τα ονόματα των διδύμων θα συμπεριληφθούν στο πιστοποιητικό γέννησης κι ότι ο καθένας εξ αυτών θα πληρώσει ίση διατροφή ύψους 30% του κατώτατου μισθού» ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου του Γκοϊάς.

Ο κατώτατος μισθός στη Βραζιλία ανέρχεται σε 998 ρεάλ (230 ευρώ), επομένως κάθε αδελφός θα πρέπει να καταβάλει μηνιαίως 299,4 ρεάλ (περίπου 69 ευρώ).

Οι δίδυμοι είχαν μία σύντομη σχέση με την μητέρα του παιδιού, η οποία δεν μπόρεσε να διαλευκάνει το μυστήριο της πατρότητας της κόρης της, καθώς και τα δύο αδέλφια επιρρίπτουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη.

Ο ένας υποβλήθηκε σε τεστ DNA, που βγήκε θετικό, όμως δεν θέλησε να αναγνωρίσει το παιδί υποστηρίζοντας ότι ο αδελφός του ήταν ο πατέρας. Το DNA του άλλου ήταν επίσης συμβατό, καθώς τα μονοζυγωματικά δίδυμα έχουν την ίδια γενετική ταυτότητα.

«Ο ένας εκ των δύο αδελφών, κακοπροαίρετα, επιχειρεί να αποκρύψει την πατρότητά του» συμπεραίνει ο δικαστής στην ετυμηγορία του.

Το δικαστήριο εξήγησε ότι από την εφηβεία τους, οι δίδυμοι, ηλικίας σήμερα 31 ετών, «εκμεταλλεύονταν την ίδια εμφάνισή τους για να καλύπτουν τις απιστίες τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ