ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Βρετανία: Βίντεο δείχνει στρατιώτες να πυροβολούν αφίσα του Κόρμπιν

Σάλος στη Βρετανία: Βίντεο δείχνει στρατιώτες να πυροβολούν αφίσα του Κόρμπιν
David Mirzoeff/PA via AP

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ξεκινά έρευνα αναφορικά με το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει Βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν να εξασκούνται στη σκοποβολή χρησιμοποιώντας ως στόχο μία αφίσα του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το βίντεο διάρκειας 25 δευτερολέπτων αρχικά δημοσιεύθηκε στο Snapchat μαζί με το σχόλιο «χαρούμενοι με αυτό», στο οποίο φαίνονται τέσσερις άνδρες με στρατιωτικές στολές να πυροβολούν μια μεγάλη αφίσα του Τζέρεμι Κόρμπιν, στο πλαίσιο άσκησης σκοποβολής.

Για την ώρα δεν είναι σαφές κατά πόσο το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία.

«Γνωρίζουμε για το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν συνάδει με τα υψηλά πρότυπα που έχει ο Στρατός. Έχει ξεκινήσει μια πλήρης έρευνα για το περιστατικό», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο CNNi.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στην Καμπούλ, σύμφωνα με το Press Association, το οποίο διευκρινίζει ότι οι στρατιώτες ανήκουν στο 3ο τάγμα αλεξιπτωτιστών.

Με δήλωσή του στο CNNi, το κόμμα των Εργατικών χαρακτήρισε το βίντεο ως «ανησυχητικό και απαράδεκτο», εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του προς το υπουργείο Άμυνας ότι θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την πλήρη έρευνα του περιστατικού.

«Αν το βίντεο είναι αυθεντικό, είναι απαράδεκτο», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας, Τομπίας Έλγουντ.

Με πληροφορίες από το CNNi: Army probing video that appears to show UK soldiers shooting at picture of Jeremy Corbyn, by Gianluca Mezzofiore

ΔΗΜΟΦΙΛΗ