ΚΟΣΜΟΣ

Γιορτές με ρεκόρ συλλήψεων στη Γαλλία

Γιορτές με ρεκόρ συλλήψεων στη Γαλλία
Οι Γάλλοι δεν χάνουν την ευκαιρία να το διασκεδάσουν όταν το απαιτεί η περίσταση, ωστόσο η ανασφάλεια στη χώρα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Pierre Suu/Getty Images/Ideal Images

Ενδεικτικός του πόσο επηρεασμένοι είναι οι Γάλλοι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του Νοεμβρίου, είναι ο αριθμός των ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρντ Καζνέβ, ο αριθμός των φετινών συλλήψεων, 622 συνολικά, είναι διπλάσιος συγκριτικά με πέρσι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 368 από τους 622 συλληφθέντες προφυλακίστηκαν.

«Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δείχνουν την μεγάλη αποτελεσµατικότητα του έργου που επιτελούν οι υπηρεσίες ασφαλείας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Από το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία διαρκεί έως το Φεβρουάριο και οι Αρχές έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε 2.235 σπίτια, συλλαμβάνοντας 232 ανθρώπους και ανακαλύπτοντας 334 όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ