ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από $110 εκατ. για την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον

Πάνω από $110 εκατ. για την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον
Η Χίλαρι Κλίντον στην τελευταία προεκλογική της ομιλία για το 2015, στο Νιου Χάμπσαϊρ του Πόρτσμουθ. Darren McCollester/Getty Images/Ideal Images

Ίλιγγο προκαλεί το ποσό που συγκέντρωσε η Χίλαρι Κλίντον για την προεκλογική της εκστρατεία, τόσο κατά το τελευταίο τρίμηνο, όσο και συνολικά για το 2015.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γραφείο προεκλογικής εκστρατείας της άλλοτε Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο συγκέντρωσε 55 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Με αυτή την συγκέντρωση κεφαλαίων, το συνολικό ποσό που η 68χρονη Κλίντον άντλησε από χρηματοδοτήσεις μέσα στο 2015, ανήλθε στα 112 εκατομμύρια δολάρια, κάνοντας την εκστρατεία της μία από τις καλύτερα χρηματοδοτούμενες στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ.

«Στο ξεκίνημα αυτής της εκστρατείας η Χίλαρι Κλίντον έθεσε το στόχο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για βασικές συνεισφορές για το 2015 και ξεπέρασε αυτό το στόχο, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 112 εκατομμύρια δολάρια», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Το τέταρτο τρίμηνο, πολίτες έδωσαν περισσότερα από 55 εκατομμύρια δολάρια, 37 εκατομμύρια δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία και 18 εκατομμύρια δολάρια στο Δημοκρατικό Κόμμα», ανέφερε η Κλίντον στο λογαριασμό της στο twitter.

«Το 94% των δωρεών για το τέταρτο τρίμηνο (του 2015) ήταν ύψους 100 δολαρίων και λιγότερων και πάνω από το 60% των δωρητών ήταν γυναίκες», σημείωσε η Κλίντον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ