Ευχές με… αιχμές από Ρωσία σε ΝΑΤΟ
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα συνεχάρη το ΝΑΤΟ για την 70η επέτειό του, ευχόμενη ωστόσο η βορειοατλαντική συμμαχία να αποκτήσει ηρεμία και... σοφία.
«Τι θα ήθελα να ευχηθώ στο ΝΑΤΟ, αυτές τις μέρες των γενεθλίων του; Ασφαλώς εσωτερική ηρεμία, να εκνευρίζεται λιγότερο και να μην κυριεύεται από έμμονες ιδέες και φοβίες. Και φυσικά θα ήθελα να του ευχηθώ να αποκτήσει σοφία», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Παράλληλα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι οι μέθοδοι της συμμαχίας δεν άλλαξαν. «Η Βορειοατλαντική Συμμαχία κάνει τα πάντα, για να καταλάβει την θέση της κύριας γεωπολιτικής απειλής», είπε η Ζαχάροβα. Επισήμανε επίσης ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε για μια εποικοδομητική συνεργασία και με το ΝΑΤΟ.
«Η κλιμάκωση της έντασης σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο δεν είναι επιλογή της Ρωσίας» δήλωσε η Ζαχάροβα, επισημαίνοντας ότι «δεν είμαστε εμείς που δεν είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε εταιρικές σχέσεις με αυτόν τον οργανισμό».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Brexit: Φόβοι για την προθεσμία του διαζυγίου και στο βάθος ευρωεκλογές
Η ένταση ΗΠΑ – Τουρκίας κορυφώνεται, αλλά η παράδοση των F-35 προχωρά
Εκλογές Τουρκία 2019: Πρώτος στην Κωνσταντινούπολη και μετά τη νέα καταμέτρηση ο Ιμάμογλου
«Έρχεται» το Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει για την εισαγωγή στα ΑΕΙ - Πότε τίθεται σε ισχύ
13:50
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος για τον ξυλοδαρμό της εγκύου συζύγου του
13:40
Κάθριν Ζέτα Τζόουνς: «Δεν πήγα ποτέ στο Λος Άντζελες για δημόσιες σχέσεις»
13:37
«Ο κόσμος θα βρεθεί "σε μια πιο επικίνδυνη κατάσταση" μετά το τέλος της New Start», λέει το Κρεμλίνο
13:37