Ευχές με… αιχμές από Ρωσία σε ΝΑΤΟ
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα συνεχάρη το ΝΑΤΟ για την 70η επέτειό του, ευχόμενη ωστόσο η βορειοατλαντική συμμαχία να αποκτήσει ηρεμία και... σοφία.
«Τι θα ήθελα να ευχηθώ στο ΝΑΤΟ, αυτές τις μέρες των γενεθλίων του; Ασφαλώς εσωτερική ηρεμία, να εκνευρίζεται λιγότερο και να μην κυριεύεται από έμμονες ιδέες και φοβίες. Και φυσικά θα ήθελα να του ευχηθώ να αποκτήσει σοφία», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Παράλληλα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι οι μέθοδοι της συμμαχίας δεν άλλαξαν. «Η Βορειοατλαντική Συμμαχία κάνει τα πάντα, για να καταλάβει την θέση της κύριας γεωπολιτικής απειλής», είπε η Ζαχάροβα. Επισήμανε επίσης ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε για μια εποικοδομητική συνεργασία και με το ΝΑΤΟ.
«Η κλιμάκωση της έντασης σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο δεν είναι επιλογή της Ρωσίας» δήλωσε η Ζαχάροβα, επισημαίνοντας ότι «δεν είμαστε εμείς που δεν είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε εταιρικές σχέσεις με αυτόν τον οργανισμό».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Brexit: Φόβοι για την προθεσμία του διαζυγίου και στο βάθος ευρωεκλογές
Η ένταση ΗΠΑ – Τουρκίας κορυφώνεται, αλλά η παράδοση των F-35 προχωρά
Εκλογές Τουρκία 2019: Πρώτος στην Κωνσταντινούπολη και μετά τη νέα καταμέτρηση ο Ιμάμογλου
Encardia στον Κήπο του Μεγάρου Σάββατο 4 Ιουλίου στις 21:00
20:06
Ο καύσωνας κατηφορίζει στα Βαλκάνια και φθάνει στην Ελλάδα - Καυτές ημέρες και τροπικές νύχτες
20:04
Στη Βενεζουέλα μεταβαίνει 12μελης ελληνική διασωστική αποστολή της ΕΠΟΜΕΑ
20:01
Επιστρέφει στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ του Ιράν το ρωσικό προσωπικό
19:57