Ελ Σαλβαδόρ: Συμμορία εκτέλεσε τέσσερις ενήλικες και ένα παιδί
Τραγικός είναι ο απολογισμός της δράσης των συμμοριών στο Ελ Σαλβαδόρ καθώς εισέβαλλαν σε Πρωτοχρονιάτικο πάρτι και εκτέλεσαν εν ψυχρώ καλεσμένους και οικοδεσπότες.
Πέντε άνθρωποι ανάμεσα τους και ένα παιδί βρήκαν τραγικό θάνατο στην πόλη Σαν Μιγκέλ, 136χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας, όταν μια ομάδα ανδρών, ντυμένοι στα μαύρα, με στρατιωτικού τύπου ενδυμασία, οπλισμένοι με τουφέκια εισέβαλε σε δύο σπίτια.
Όπως ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας πέντε μέλη συμμοριών σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η σφαγή ενδεχομένως να συνδέεται με συμμορίες, καθώς η γειτονιά ελέγχεται από τους Mara Salvatrucha (MS-13), μια από τις δύο μεγαλύτερες συμμορίες της χώρας.
Σε άλλο περιστατικό, πέντε φερόμενη μέλη συμμοριών σκοτώθηκαν όταν άνοιξαν πυρ με περίστροφα και όπλα εναντίον αστυνομικών, όταν το ταξί στο οποίο επέβαιναν, σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας σε μια λεωφόρο στην νοτιοδυτική επαρχία Ολοκουίλτα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.
Η έξαρση της βίας μεταξύ συμμοριών στο Ελ Σαλβαδόρ το 2015, όπως αναφέρει το Aθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων οδήγησε σε αύξηση των ανθρωποκτονιών κατά 70% συγκριτικά με το 2014.
Με πληθυσμό περίπου 6,4 εκατομμυρίων, ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με περίπου 104 φόνους ανά 100.000 κατοίκους. Σύμφωνα με την αστυνομία το 80% των ανθρωποκτονιών στη χώρα σχετίζεται με εκτελέσεις και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ των συμμοριών.
Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο Τραμπ απέρριψε πρόταση του Νετανιάχου να καλέσουν τον ιρανικό λαό σε εξέγερση
22:34
Αραγτσί: «Οι ΗΠΑ απέτυχαν, τα Στενά του Ορμούζ κλειστά μόνο για τους εχθρούς μας»
22:22
Ιταλία: Παραιτήθηκε η υπουργός Τουρισμού Ντ. Σαντανκέ - Ελέγχεται για απάτη και πλαστό ισολογισμό
22:10
Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» - Ο Τραμπ απειλεί με «κόλαση», αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ
22:00