ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε πολυκατοικία στη Μαδρίτη: Τουλάχιστον 16 τραυματίες

Έκρηξη σε πολυκατοικία στη Μαδρίτη: Τουλάχιστον 16 τραυματίες
Twitter/ @AdrianaLicona_R

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε πολυκατοικία της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν επίσης σοβαρές υλικές ζημιές στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης, η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 13:10 στην περιοχή Vallecas.

Η πολυκατοικία στην οποία διαμένουν 82 οικογένειες έχει εκκενωθεί από τις αρχές, μέχρι να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του κτιρίου.

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι προκλήθηκε λόγω διαρροής αερίου. Δεν υπάρχουν πάντως πληροφορίες για τυχόν άτομα που βρίσκονταν στον τελευταίο όροφο τη στιγμή της έκρηξης.

​Οι τοίχοι κατέρρευσαν και η οροφή υποστηρίζεται μόνο από τις δομικές κολώνες, ενώ συντρίμμια έχουν καταλήξει στο έδαφος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια περαστικών.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή και στο σημείο μετέβησαν άμεσα 11 πυροσβεστικές ομάδες.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι επικράτησε πανικός στην περιοχή στο άκουσμα της έκρηξης. «Άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν και να ουρλιάζουν. Έτρεμε το κτίριο και άρχισαν να πέφτουν συντρίμμια και τούβλα από ψηλά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ