ΚΟΣΜΟΣ

«Μαύρος» απολογισμός σε ιστορική ιπποδρομία της Βρετανίας: Τρία νεκρά άλογα

«Μαύρος» απολογισμός σε ιστορική ιπποδρομία της Βρετανίας: Τρία νεκρά άλογα
twitter

Έρευνα ξεκινά στον ιππόδρομο της πόλης Aintree μετά τον τραυματισμό τριών αλόγων, τα οποία και θανατώθηκαν στην ετήσια διοργάνωση που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Το απόγευμα του Σαββάτου το άλογο Up For Review ήταν το πρώτο που υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο Grand National από το 2012 όταν έπεσε στον πρώτο φράκτη. Στην κούρσα της Παρασκευής τα άλογα Forest des Aigles και Crucial Role θανατώθηκαν μετά από ατυχήματα.

Η Βρετανική Αρχή Ιπποδρομιών ξεκινά έρευνα για την διοργάνωση Randox Health Grand National.

«Ως οπαδοί ενός φιλοζωικού αθλήματος, θέλουμε κάθε άλογο να επιστρέφει σπίτι του και δυστυχώς αυτό δεν συνέβη αυτή τη φορά. Θα πρέπει να πάτε πολύ πίσω, στο 2012 οπότε και χάσαμε άλογο στην αντίστοιχη διοργάνωση καθώς καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια και επενδύσαμε στην ευζωία των αλόγων. Παρόλα αυτά ενώ δεν μπορείς να απομακρύνεις όλους τους κινδύνους από το άθλημα, θα εξετάσουμε διεξοδικά το περιστατικό» είπε ο Dickon White, περιφερειακός διευθυντής του Jockey Club Racecourses.

Το άλογο Forest des Aigles έσπασε το πόδι του πριν πηδήξει φράκτη στην κούρσα των 4,5 μιλίων στις 5 Απριλίου. Το επτάχρονο Crucial Role έπεσε κατά τη διάρκεια κούρσας στο Λίβερπουλ. Το Up For Review έσπασε το λαιμό του σύμφωνα με τον εκπαιδευτή του.

Για την φετινή διοργάνωση υιοθετήθηκαν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των ζώων. Όλα τα άλογα πέρασαν από ιατρικό έλεγχο πριν τις κούρσες και οι αναβάτες ενημερώθηκαν σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ