ΚΟΣΜΟΣ

Την εγκατέλειψε η μητέρα της και την υιοθέτησε η νοσηλεύτρια - Μια απίστευτη ιστορία

Την εγκατέλειψε η μητέρα της και την υιοθέτησε η νοσηλεύτρια - Μια απίστευτη ιστορία
video grab

Όνειρο της πάντα ήταν να γίνει μητέρα και να αποκτήσει την δική της οικογένεια. Η μητρότητα, όμως, αποδείχθηκε δύσκολη για την Liz Smith λόγω προβλημάτων γονιμότητας. Οι θεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε δεν είχαν αποτελέσματα.

Το όνειρο της νοσηλεύτριας παιδιατρικού άρχισε να γίνεται πραγματικότητα το 2016, όταν ο δρόμος της διασταυρώθηκε με εκείνον της Gisele, ενός 3μηνου κοριτσιού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης όπου και δουλεύει η Liz.

Το μωρό ήταν πρόωρο από μια μητέρα χρήστη ναρκωτικών οπότε αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγεία και ζύγιζε λιγότερο από κιλό. Επιπλέον, κανείς δεν επισκεπτόταν το βρέφος τους μήνες που νοσηλευόταν. Το προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθούσε να καλύψει το κενό δείχνοντας στοργή στην Gizele και μια μέρα μια νοσηλεύτρια ρώτησε τη Liz αν την είχε δει.

«Όχι, γιατί» απάντησε εκείνη. «Χρειάζεται μια ανάδοχη οικογένεια και θεωρώ πως είσαι η κατάλληλη» της ανταπάντησε.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Liz δεν είχε σκεφθεί την αναδοχή ή την υιοθεσία. Μόλις, όμως, είδε το μωρό κατάλαβε ότι ήθελε να γίνει η μητέρα της. Ωστόσο, μπροστά της είχε ένα βουνό γραφειοκρατικών διαδικασιών με δεδομένο πως το μωρό ήταν υπό την επιμέλεια της Πολιτείας.

Όταν τέθηκε θέμα αναδοχής άρπαξε την ευκαιρία και τον Απρίλιο του 2017 πήρε το μωρό σπίτι. «Ψυχολογικά ήταν δύσκολο. Άλλωστε στόχος αρχικά ήταν η επανένωση με τους φυσικούς της γονείς. Αυτό είχα ως δεδομένο ενώ την φρόντιζα γνωρίζοντας πως χρειαζόταν και της άξιζε αγάπη» θυμάται σήμερα. Οι φυσικοί γονείς επισκέπτονταν το μωρό αλλά χρόνο με το χρόνο οι επισκέψεις αραίωσαν.

«Μπορώ να πω πως πίστευαν ότι μια μέρα για είναι οι γονείς της και ότι το ήθελαν. Ήταν υποστηρικτικοί και σχολίαζαν πόσο υγιής φαινόταν» συμπληρώνει.

Τελικά η Πολιτεία ακύρωσε τα γονικά τους δικαιώματα τον Ιούνιο όταν κατέληξαν πως δεν θα μπορούσαν να φροντίσουν σωστά την Gisele. «Το συναίσθημα ήταν γλυκόπικρο. Βίωνα μια μεγάλη νίκη και ευτυχία ενώ εκείνοι βίωναν το αντίθετο» λέει η Liz. Με συναδέλφους, φίλους και την οικογένεια της προχώρησαν στην πράξη υιοθεσίας τον Οκτώβριο.

Η Gisele, δύο χρονών πια, είναι ένα χαριτωμένο ζωηρό μωρό. Η υγεία της είναι σταθερή και βελτιώνεται. «Έχει σωληνάκι μέσω του οποίου λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της τροφής. Εκτός αυτού όμως, οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι μια χαρά. Δεν μπορούν να πιστέψουν την εξέλιξη της και το πόσο δυνατή είναι» σημειώνει η Liz.

Οι ζωές των δύο έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Και η μικρή μαθαίνει στη Liz το νόημα της ζωής και της μητρότητας. «Ποτέ δεν υπήρξα πιο ευτυχισμένη ή δυνατή και απλά δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ