Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν δασμούς αξίας 11 δισ. δολαρίων σε προϊόντα της ΕΕ
Επιβολή δασμών συνολικής αξίας 11 δισ. δολαρίων σε προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ως απάντηση στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς την Airbus.
Με μήνυμά του στο Twitter, o Τραμπ ανέφερε: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου διαπιστώνει ότι οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Airbus έχουν επηρεάσει δυσμενώς τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θα επιβάλουν τώρα δασμούς σε 11 δισ. ευρώ σε προϊόντα της ΕΕ. Η ΕΕ έχει εκμεταλλευτεί τις ΗΠΑ στο εμπόριο για πολλά χρόνια. Σύντομα αυτό θα σταματήσει».
Τη Δευτέρα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Sputnik, το γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ δημοσίευσε λίστα προϊόντων στα οποία ενδέχεται να επιβληθούν επιπλέον δασμοί.
Στη λίστα περιλαμβάνονται αρκετοί τύποι αεροσκαφών που παράγονται σε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Επίσης, αναφέρονταν προϊόντα όπως γιαούρτια, κροκέτες ψαριού, κρασιά, τυριά αλλά και ρούχα, λευκά είδη καθώς και ένας μεγάλος αριθμός αγαθών που παράγονται σε κράτη - μέλη της ΕΕ.
Νορβηγία: Κάθειρξη άνω των 7,5 ετών για τον προγονό του πρίγκιπα διαδόχου
15:30
Δήμος Αθηναίων: Ο καφέ κάδος έφτασε για 1η φορά στο Κουκάκι - «Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό»
15:27
Το ΥΠΕΞ του Κατάρ κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση στο κοίτασμα φυσικού αερίου στον Περσικό
15:27
Καρέλης: «Με είπαν οικοδόμο και παλαιστή – Κινδύνεψε η ζωή μου στο Βέλγιο»
15:19