ΚΟΣΜΟΣ

Στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη της επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη της επίθεσης στο Τελ Αβίβ
Άφαντος παραμένει ο δράστης της επίθεσης στο Τελ Αβίβ YOUTUBE

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τις ισραηλινές Αρχές το όνομα του δράστη της επίθεσης στο Τελ Αβίβ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και έγινε αιτία να τραυματιστούν άλλοι επτά.

Πρόκειται για τον 29χρονο Ισραηλινό Άραβα, Νασχάτ Μελχέμ, από το χωριό Αραρά του βορείου Ισραήλ, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος.

Όπως, μάλιστα, γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν μια βελόνα στα άχυρα».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο σημείο της επίθεσης, ο Νετανιάχου την χαρακτήρισε ως ένα «απεχθές έγκλημα απύθμενης αγριότητας» και κάλεσε τους πολίτες σε μέγιστη επαγρύπνηση.

«Η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά το πρόσωπο που θεωρείται ύποπτο για τη δολοφονία δύο Ισραηλινών στο κέντρο του Τελ Αβίβ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μίκυ Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, προσθέτοντας πως έχουν στήσει οδοφράγματα σε πολλές περιοχές.

Οπτικοακουστικό υλικό από βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων, που δόθηκε στη δημοσιότητα ακριβώς μετά την επίθεση, δείχνει τον δράστη να περιεργάζεται αποξηραμένα φρούτα σε σε ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής και έπειτα να βγάζει ένα όπλο από το σακίδιό του, να στέκεται ακριβώς έξω στο πεζοδρόμιο κι να αρχίζει να πυροβολεί εναντίον των πελατών του Simta, ενός μπαρ που βρισκόταν ακριβώς δίπλα.

Ο διευθυντής του Simta, Αλόν Μπακάλ, 26 ετών και ο Σιμόν Ρουϊμί, 30 ετών, σκοτώθηκαν από την επίθεση, ενώ επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών δύο σοβαρά.

Ο δικηγόρος Σαμί Μελχέμ, συγγενής του φερόμενου δράστη δήλωσε στο ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel 2 ότι ο Νασχάτ Μελχέμ είναι διανοητικά ασταθής και ότι είχε πρόσφατα φυλακιστεί για επίθεση εναντίον ενός στρατιώτη.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο και πρωτοφανές περιστατικό κατά το οποίο ένας ένοπλος εξαπέλυσε το δολοφονικό του μένος αδιακρίτως στο κέντρο ενός πολυσύχναστου δρόμου», δήλωσε, τέλος, η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμπρι σε ανακοίνωση της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατά τη δική της εκτίμηση, το περιστατικό αυτό ενδεχομένως να διαφέρει από τις επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ