ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφόνησαν δήμαρχο αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της

Δολοφόνησαν δήμαρχο αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της
Η υπόσχεσή της Τζιζέλα Μότα να καθαρίσει την πόλη από το οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά, ήταν κατά πάσα πιθανότητα και αυτή που της στέρησε τη ζωή. REUTERS / STRINGER

Ανέλαβε τα καθήκοντά της ως δημάρχου της πόλης Τεμίξκο στο Μεξικό και την επομένη δολοφονήθηκε στο σπίτι της!

Ο λόγος για την Τζιζέλα Μότα Οκάμπο, η οποία την Παρασκευή επισκέφθηκε για πρώτη φορά το γραφείο της στο δημαρχείο και το Σάββατο εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο σπίτι της από τέσσερις ενόπλους.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν σπίτι της το πρωί του Σαββάτου και ενώ όλα τα μέλη της οικογένειάς της ήταν παρόντα και τη δολοφόνησαν στην εξώπορτα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Union de Morelos.

Σε ανακοίνωσή της, η τοπική κυβέρνηση τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η Μότα Οκάμπο ήταν μια έντιμη υπηρέτης του δημοσίου. Η δολοφονία της αποτελεί μια πράξη του οργανωμένου εγκλήματος κατά της συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης. Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην επιθυμία μας να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα ζει σε ειρήνη και αρμονία».

Η πρώην γερουσιαστής της κεντροαριστεράς, είχε υποσχεθεί να «καθαρίσει» το Τεμίξκο, το οποίο είναι μια βιομηχανική πόλη 100.000 κατοίκων και απέχει περίπου 90 χλμ. από το Μέξικο Σίτι, από τα ναρκωτικά και το οργανωμένο έγκλημα.

Mexican mayor slain one day after taking office

Ralph Ellis, Marilia Brocchetto by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ