ΚΟΣΜΟΣ

Έντεκα Ιρακινοί νεκροί από επιθέσεις του ISIS στο Ραμάντι

Έντεκα Ιρακινοί νεκροί από επιθέσεις του ISIS στο Ραμάντι
Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν παγιδευτεί στο Ραμάντι, εξαπέλυσαν επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα REUTERS / STRINGER

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τη νίκη των ιρακινών επί του ISIS και την ανακατάληψη του Ραμάντι, οι τζιχαντιστές πήραν μια άτυπη εκδίκηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τουλάχιστον 11 άτομα, μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν από επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν στα προάστια της πόλης.

Ο δήμαρχος του Ραμάντι, Σαλάμ Χουσείν, δήλωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο Reuters ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν οικογένειες ως ανθρώπινες ασπίδες, σημειώνοντας πως περισσότερες από 52 οικογένειες στην πόλη έχουν ως τώρα διασωθεί.

Παράλληλα, αξιωματικός του στρατού αποκάλυψε, επίσης στο Reuters, ότι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας καλούν από μεγάφωνα τους άμαχους να κατευθυνθούν προς τα στρατεύματα που προωθούνται στην πόλη, πριν τα πολεμικά αεροσκάφη της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας, πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιθέσεις σε κατοικημένα οικοδομικά τετράγωνα, τα οποία εξακολουθούν να ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ