Σουδάν: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Μπασίρ - Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους
Ο πρόεδρος του Σουδάν, Όμαρ αλ Μπασίρ, παραιτήθηκε και διεξάγονται ήδη διαβουλεύσεις για τη δημιουργία ενός μεταβατικού συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο al Hadath.
Την πληροφορία επιβεβαίωσαν και κυβερνητικές πηγές.
Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο του Χαρτούμ το πρωί της Πέμπτης, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν συρρεύσει στην καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται τις τελευταίες έξι ημέρες έξω από το κτήριο του επιτελείου του στρατού στην πρωτεύουσα του Σουδάν.
«Το καθεστώς έπεσε, το καθεστώς έπεσε», φωνάζουν οι διαδηλωτές.
Ο στρατός του Σουδάν έχει αναπτύξει από νωρίς το πρωί στρατεύματα γύρω από το υπουργείο Άμυνας, την ώρα που στρατιώτες και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν παραταχθεί σε κεντρικές οδούς και γέφυρες του Χαρτούμ.
Τηλεόραση και ραδιόφωνο μεταδίδουν μόνο πατριωτικά τραγούδια, υπενθυμίζοντας στους γηραιότερους Σουδανούς τον τρόπο που εξελίχθηκαν στρατιωτικά πραξικοπήματα στη χώρα στο παρελθόν.
Σίδνος: Αγελάδα έκανε βόλτες στην Εθνική - Κυκλοφοριακό κομφούζιο (vid)
07:46
Το efood μπαίνει στα χωράφια (και) των τραπεζών - Ξεκινάει να παρέχει δάνεια
07:43
Βουλή: Κρίσιμη εβδομάδα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Στην επιτροπή Δεοντολογίας Αθανασίου και Χατζηβασιλείου
07:39
Άλμα 7% στις τιμές πετρελαίου μετά τη νέα ένταση στα Στενά του Ορμούζ - Πάνω από 96 δολάρια το Brent
07:26