ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη κατέστρεψε τη μεγαλύτερη συλλογή Porsche – Ένας νεκρός και τραυματίες

Έκρηξη κατέστρεψε τη μεγαλύτερη συλλογή Porsche – Ένας νεκρός και τραυματίες
AP Photo/Gerry Broome

Τραγωδία στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, καθώς εργολάβος «χτύπησε» αγωγό φυσικού αερίου, προκαλώντας τεράστια έκρηξη που σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους 17 ενώ παράλληλα έκανε… στάχτη τη μεγαλύτερη συλλογή Porsche στον κόσμο.

Στο σημείο της ισχυρής έκρηξης στεγαζόταν η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή με σπάνιες Porsche, η οποία υπέστη ζημιά εκατομμυρίων. Η συλλογή του Bob Ingram θεωρείτο η πιο ολοκληρωμένη παγκοσμίως και φυσικά μοναδική στο είδος της.

Ο ιδιοκτήτης της συλλογής αρνήθηκε πάντως να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, την ίδια ώρα που πλάνα μέσων μαζικής ενημέρωσης αποτύπωναν το μεγέθος της καταστροφής.

Από τις εικόνες φαίνεται πως η οροφή του κτηρίου, που φιλοξενούσε τη συλλογή, κατέρρευσε λόγω της έκρηξης, ενώ την ίδια τύχη είχε και η πρόσοψή του.

Πέντε επίσης κτήρια έχουν υποστεί ζημιές από την ισχυρή έκρηξη.

Τη συλλογή αποτελούσαν 80 από τα πιο σπάνια και πολύτιμα μοντέλα της ιστορίας της εταιρείας κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων. Η ίδια η Porsche μάλιστα την είχε αναγνωρίσει ως μια «εκπληκτική ανασκόπηση της ιστορίας της». Η έκταση της ζημιάς στη συλλογή χαρακτηρίστηκε από την πυροσβεστική πιθανόν ανεπανόρθωτη...













ΔΗΜΟΦΙΛΗ