ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός στις ΗΠΑ προτρέπει πολίτες να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς!

Πολιτικός στις ΗΠΑ προτρέπει πολίτες να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς!
Σάλο προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο Κένεθ Στόουκς Picasa

Τον εκνευρισμό των Αρχών και των αστυνομικών και την απορία των πολιτών έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις ενός Αμερικανού πολιτικού, ο οποίος δεν δίστασε να προτρέψει τους συμπολίτες του στη μικρή επαρχία στην οποία ζει, να πετούν πέτρες, τούβλα και μπουκάλια στους εκπροσώπους της τάξης!

Ο Κένεθ Στόουκς, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Τζάκσον, που βρίσκεται στο Μισισίπι, έχει κουραστεί να βλέπει αστυνομικούς από άλλα μέρη να κυνηγούν μανιασμένα μικροαπατεώνες που ζουν στην πόλη του. Τι πιο... φυσιολογικό λοιπόν από το να δηλώσει στο συνεργαζόμενο με το CNN, WJTV: «Ας πάρουμε στα χέρια πέτρες. Ας πάρουμε τούβλα και μπουκάλια. Και ας αρχίσουμε να τα ρίχνουμε προς το μέρος τους ώστε να μην ξανάρθουν στο Τζάκσον».

Παρότι οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ο Στόουκς δεν δίστασε να ξαναστείλει μήνυμα, αυτή τη φορά μιλώντας στην εφημερίδα Clarion-Ledger.

«Όταν βλέπεις αστυνομικούς από άλλες περιφέρειες ή επαρχίες να έρχονται στο Τζάκσον και να μη σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Γι αυτό και είπα να τους πετάμε αυτά τα αντικείμενα. Για να πάψουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας».

Αφού ξεσήκωσε τους πάντες, ο Στόουκς προσπάθησε να δικαιολογηθεί και να εξηγήσει γιατί προέβη στις παραπάνω δηλώσεις.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι σέβεται την αστυνομία και ότι προφανώς και δεν καλούσε τον κόσμο να προβεί σε ακρότητες. «Όταν οι αστυνομικοί καταδιώκουν επικίνδυνους εγκληματίες, είμαι πάντα με το μέρος τους», εξήγησε και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι δεν νιώθει το ίδιο όταν οι καταδιώξεις μικροεγκληματιών θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του ίδιου και των συμπολιτών του, κυρίως των παιδιών.

Σύμφωνα με το CNN αφορμή για αυτή την τοποθέτηση στάθηκε ένα πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο δεκάδες περιπολικά καταδίωκαν μέσα στους δρόμους του Τζάκσον έναν... «ασήμαντο» ληστή.

«Θα μπορούσαν απλά να γράψουν τις πινακίδες του και να τον συλλάβουν αργότερα. Είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε γι αυτά τα μικροπράγματα που κλέβουν ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν θα πάθουν κάτι τα παιδιά μας. Θέλουμε να μας σέβονται όπως σέβονται τις δικές τους γειτονιές».

Mississippi councilman says throw rocks at police chasing petty crooks in Jackson

Ben Brumfield by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ