ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 12χρονος ήρωας: Κουβαλάει στην πλάτη του συμμαθητή του με κινητικά προβλήματα

Ένας 12χρονος ήρωας: Κουβαλάει στην πλάτη του συμμαθητή του με κινητικά προβλήματα
Capture/YouTube/viral zone

Ένας 12χρονος έχει αναχθεί σε ήρωα στην τοπική κοινότητα της Μεϊσάν στην Κίνα, καθώς φροντίζει εδώ και έξι χρόνια να μεταφέρει στην πλάτη του έναν συμμαθητή του με κινητικά προβλήματα για να μπορεί να μετακινείται στο σχολείο.

Όταν ήταν μόλις 4 ετών, ο Zhang Ze διαγνώστηκε με μία ανίατη ασθένεια που ονομάζεται myasthenia gravis. Λόγω της ασθένειας το παιδί έχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά τον έλεγχο των κάτω άκρων του και του είναι εξαιρετικά δύσκολο να περπατήσει.

Οι γονείς του τον πηγαίνουν στο σχολείο κάθε μέρα, αλλά δεν μπορούν να μείνουν μαζί του για να τον μεταφέρουν από αίθουσα σε αίθουσα. Ευτυχώς, ένας από τους συμμαθητές του, ο Xu Bingyang, ανέλαβε αυτόν τον ρόλο.

Τα δύο αγόρια συναντήθηκαν στην πρώτη δημοτικού. Ο Xu Bingyang πρότεινε στον Zhang Ze να τον βοηθήσει να πάει στην τάξη, στην τουαλέτα ή όπου αλλού ήθελε. Έξι χρόνια αργότερα συνεχίζει να κάνει το ίδιο.

«Είμαι μεγαλύτερος από εκείνον. Σκέφτηκα πως αν δεν τον βοηθούσα, δεν θα το έκανε κανένας άλλος», είπε ο ντροπαλός 12χρονος, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Ζυγίζω περισσότερα από 40 κιλά και ο Zhang Ze μόλις 25, δεν υπάρχει πρόβλημα να τον κουβαλάω».

Βρέξει, χιονίσει, ο Xu πάντα παραλαμβάνει τον φίλο του από την είσοδο του σχολείου. Ανεβαίνουν τις σκάλες, τον βοηθάει με τα μαθήματά του, γεμίζει το μπουκαλάκι του νερού του και του φέρνει μεσημεριανό.

Σύμφωνα με τους δασκάλους τους, έως και πριν από τρία χρόνια ήταν δύο τα αγόρια που βοηθούσαν τον Zhang Ze, αλλά τελικώς ο ένας σταμάτησε να το κάνει, καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να κάνει τα μαθήματά του και να παίζει.

Ο Xu Bingyang, όμως, έμεινε στο πλευρό του φίλου του και δεν έχει παραπονεθεί ποτέ. Μάλιστα, το παιδί δεν είχε μιλήσει ούτε καν στη μητέρα του για την καθημερινή του ρουτίνα, εκείνη το έμαθε από τους συμμαθητές του.

«Ο Xu Bingyang είναι ο καλύτερός μου φίλος», είπε ο Zhang Ze στο Sichuan Online. «Κάθε μέρα, διαβάζουμε μαζί, συζητάμε και παίζει μαζί μου. Τον ευχαριστώ που με φροντίζει κατά αυτόν τον τρόπο κάθε μέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ