ΚΟΣΜΟΣ

Το πιο χοντρούλικο παιδάκι του κόσμου αδυνάτισε και έγινε αγνώριστο

Το πιο χοντρούλικο παιδάκι του κόσμου αδυνάτισε και έγινε αγνώριστο
Facebook

Η ιστορία του Άρια Περμάνα έκανε το γύρο του κόσμου πριν από τρία χρόνια, όταν ο 9χρονος τότε Ινδονήσιος είχε «κατακτήσει» επάξια τον τίτλο του πιο χοντρού παιδιού στον κόσμο, ζυγίζοντας 192 κιλά.

«Είμαι χαρούμενος τώρα, γιατί μπορώ να κάνω τα πάντα και να πάω οπουδήποτε. Δεν μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο ή μπάντμπιντον, αλλά τώρα μπορώ», λέει γεμάτος χαρά πλέον για τη νέα ζωή που έχει μπροστά του.

Όταν ήταν 10 ετών, ο Άρια δεν μπορούσε να περπατήσει συνεχόμενα για πέντε μέτρα, ενώ αναγκαζόταν να πλένεται έξω από το σπίτι.

«Μπορώ να περπατήσω πέντε χιλιόμετρα με τους φίλους μου και κάθε απόγευμα παίζω μαζί τους ποδόσφαιρο. Θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής», δηλώνει πλέον ο 13χρονος.

«Η αγαπημένη μου ποδοσφαιρική ομάδα είναι η Λίβερπουλ και ο αγαπημένος μου παίκτης ο Ρομπέρτο Φιρμίνιο. Θέλω να παίζω όπως εκείνος».

Η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και έτσι έγινε ο νεότερος άνθρωπος που υποβλήθηκε σε επέμβαση γαστρικού μανικιού. Η επέμβαση σε συνδυασμό μια αυστηρή δίαιτα χωρίς ίχνος ζάχαρης που περιελάμβανε ψάρια και λαχανικά στη σχάρα, τον βοήθησε να χάσει 106 κιλά και τώρα πια ζυγίζει μόλις... 86.

Ένας χειρουργός προσφέρθηκε μάλιστα να αφαιρέσει το δέρμα που περισσεύει από το στήθος και τα χέρια του Άρια λόγω της μεγάλης απώλειας κιλών.

Ο Άρια ζύγιζε 3 κιλά όταν γεννήθηκε αλλά το βάρος του αυξήθηκε απότομα στην ηλικία των 2 ετών. Συνέχισε να παίρνει βάρος καθώς μεγάλωνε και οι γονείς του έκαναν έκκληση για βοήθεια από τους γιατρούς, καθώς ανησυχούσαν γιατί... πεινούσε διαρκώς.

Οι γονείς του, όταν ο Άρια άρχισε να παχαίνει επικίνδυνα, προσπάθησαν να ενθαρρύνουν το γιο τους να τρώει πιο υγιεινά, αλλά παραδέχονται ότι ενέδιδαν στις απαιτήσεις του για παχυντικά φαγητά. Αρχικά, ήταν διστακτικοί για την επέμβαση του γιου τους, αλλά συνειδητοποίησαν ότι αν δεν την έκανε, η ζωή του θα κινδύνευε.

«Στην αρχή δεν θέλαμε να κάνει την επέμβαση ο Άρια», δήλωσε ο πατέρας του. «Αλλά ο γιατρός μάς έδειξε τη διαδικασία σε βίντεο. Και αφού καταλάβαμε τη διαδικασία, είχαμε μια οικογενειακή συνάντηση, συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε ο Άρια να κάνει την επέμβαση», σημειώνει.

Οι γονείς του, Ροκάγια Σομάντρι και Άντε είναι πλέον ευτυχισμένοι που ο γιος τους μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή. Όπως είπε η μητέρα του:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον βλέπουμε να έχει μια υγιή ζωή. Είναι πολύ δραστήριος και σε καλή υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ