ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Έκαναν τον Ιμάμογλου... Super Mario

Τουρκία: Έκαναν τον Ιμάμογλου...  Super Mario
AP Photo/Lefteris Pitarakis

Στο διαδίκτυο υπό τη μορφή video game μεταφέρθηκε η εκλογική αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία. Οι δημιουργοί του, επέλεξαν ως πρωταγωνιστή τον Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος ακόμα παλεύει απέναντι στις επανακαταμετρήσεις! 

Το διαδικτυακό video game έχει γίνει ανάρπαστο στην Τουρκία, όπου έως σήμερα έχει παιχτεί 200.000 φορές.

Το online παιχνίδι, που τιτλοφορείται Mazbata (η θητεία στα τουρκικά) μπορεί κανείς να το βρει στο mazbata.online.

Ο εν λόγω ιστότοπος αποτελεί μια πλατφόρμα όπου οι πολίτες, που έχουν κουραστεί από την παρατεταμένη εκλογική διαδικασία στην Κωνσταντινούπολη, μπορούν να διασκεδάσουν, εξήγησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δημιουργός του Εμρέ Σενκάλ.

«Στον κόσμο αρέσει η ιδέα να γιορτάζει μια νίκη, ακόμα και στην εικονική πραγματικότητα, για τον Εκρέμ Ιμάμογλου» είπε ο Σενκάλ, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, αναφερόμενος στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Σενκάλ, ο αρχικός στόχος του ήταν να προσθέσει μια δόση σάτιρας στον πολιτικό διάλογο, που κατακλύζεται από κατηγορίες για διαφθορά κι απάτη.

«Θέλω εκείνος να κερδίσει επίσης στον πραγματικό κόσμο. Είμαι χαρούμενος που αυτό το παιχνίδι πρόσθεσε λίγο χρώμα αλλά και στήριξη στον αγώνα του Ιμάμογλου», τόνισε.

Ο χαρακτήρας, που μοιάζει με τον διάσημο Super Mario, πηδάει εμπόδια προκειμένου να συγκεντρώσει ψήφους, και εντέλει να κερδίσει τις εκλογές.

«Προτρέπω το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να κάνει το καθήκον του» λέει ο Ιμάμογλου, μόλις κερδίσει μια κάλπη γεμάτη από ψήφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ