Ντράγκι: Προετοιμασία για όλα τα πιθανά σενάρια γύρω από το Brexit
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια που περιβάλλουν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε την Παρασκευή (12/4) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.
Η αναβολή του Brexit «σημαίνει ότι ο κίνδυνος να βρεθούμε στο χείλος της αβύσσου έχει αποφευχθεί βραχυπρόθεσμα», αλλά «ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια συμπεριλαμβανομένου ενός άτακτου Brexit» δήλωσε στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Το βράδυ της Τετάρτης οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. συμφώνησαν να αναβάλουν το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
«Η προοπτική της ευρωζώνης εξαρτάται ουσιαστικά από το ρυθμό της παγκόσμιας ανάπτυξης», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.
Περαιτέρω σημείωσε την ανάγκη για συνεχή πολυμερή συνεργασία για τη μείωση των εμπορικών διενέξεων και την άμβλυνση των κινδύνων σημαντικής διατάραξης της οικονομικής δραστηριότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε την Πέμπτη την εξάμηνη αναβολή που δόθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να οργανώσει το Brexit, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι το γεγονός αυτό παρατείνει την αβεβαιότητα όσον αφορά μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.
«Στα θετικά, αυτό βάζει τέλος στον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου, που ήταν μία από τις επιλογές», σχολίασε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Οι ΗΠΑ κατάσχουν ένα ακόμη τάνκερ στην Καραϊβική - Είχε αποπλεύσει από τη Βενεζουέλα
15:25
Καλλιάνος στο CNN Greece: Σαββατοκύριακο βροχών και ψυχρή εισβολή με χιόνια από Δευτέρα
15:18
Ελεύθεροι οι δύο Ρώσοι από το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου που συνέλαβαν οι ΗΠΑ στον Ατλαντικό, λέει η Ρωσία
15:15
Δημογλίδου: Σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγροτών στη Νεμέα που έκλεισαν ξαφνικά την εθνική οδό (vid)
15:05