ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία για τους εγκλωβισμένους μετανάστες σε πλοίο ανοιχτά της Μάλτας

Συμφωνία για τους εγκλωβισμένους μετανάστες σε πλοίο ανοιχτά της Μάλτας
EPA/CATI CALDERA

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter καλωσόρισε την συντονισμένη λύση που επιτεύχθηκε για την αποβίβαση των 64 μεταναστών από το πλοίο Αlan Kurdi.

«Σχολιάζω τον ρόλο της Μάλτας για την αποδοχή της αποβίβασης και τις χώρες [FR, DE, PT, LU] για την επίδειξη αλληλεγγύης. Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε βιώσιμες συμφωνίες για να διαχειριστούμε καλύτερα, παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον», σημειώνει.

Οι μετανάστες που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο πλοίο Alan Kurdi ανοιχτά της Μάλτας για περισσότερο από μία εβδομάδα θα αποβιβαστούν στην Μάλτα και θα μεταφερθούν στην Γερμανία, την Γαλλία, την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Μάλτας.

Η ανακοίνωση αυτή τερμάτισε μία ταλαιπωρία 11 ημερών για τους μετανάστες, οι οποίοι είχαν σωθεί κοντά στις ακτές της Λιβύης στις 3 Απριλίου από το πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye, ενώ από τότε, τους είχαν αρνηθεί τον ελλιμενισμό του πλοίου που τους μετέφερε στην Ιταλία ή στην Μάλτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ