ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ένα αστεροσκοπείο μεταμορφώθηκε σε… R2-D2 του «Star Wars»

Γερμανία: Ένα αστεροσκοπείο μεταμορφώθηκε σε… R2-D2 του «Star Wars»
Facebook/Hochschule Kaiserslautern

Ο  Χούμπερτ Τσιτ (Hubert Zitt) είναι καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο Hochschule Kaiserslautern University of Applied Sciences.

Είναι όμως και φανατικός θαυμαστής του «Star Wars» (των αρχικών τριών ταινιών, του sequel, του prequel και των όσων ακολούθησαν... και θα ακολουθήσουν). Τόσο φανατικός θαυμαστής που, με τη βοήθεια του δεξιοτέχνη ζωγράφου Κλάους Ρούφινγκ και μιας ομάδας πρόθυμων φοιτητών, έβαψε το αστεροσκοπείο Τσβαϊμπρίκεν κατά τρόπο που να μοιάζει με το… συμπαθέστατο android, τον R2-D2.

Ο καθηγητής στρατολόγησε κόσμο για να δώσει τη μορφή που επιθυμούσε στο αστεροσκοπείο, μέσα στο οποίο δίνει διαλέξεις για θέματα επιστημονικής φαντασίας. Βεβαίως, και διαλέξεις τόσο για τον «Star Wars» όσο και για το «Star Trek». Το αστεροσκοπείο είχε το κατάλληλο σχήμα για να μεταμορφωθεί σε γιγαντιαίο Άρτου Ντίτου (σ.σ. έτσι ακούγαμε το όνομα του droid στις ταινίες).

Η δουλειά ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά μόλις προσφάτως άρχισε να τραβά την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ο Μαρκ Χάμιλ, ο κινηματογραφικός Λιουκ Σκαϊγουόκερ, πριν λίγο καιρό έγραψε στο Twitter: «το αστεροσκοπείο R2-D2 μετέτρεψε τους Γερμανούς σε γιγάντιους nerds».

Οφείλουμε όμως, να σημειώσουμε ότι το αστεροσκοπείο Τσβαϊμπρίκεν δεν είναι το πρώτο που πήρε τη μορφή αυτή. Από το 2010, το αστεροσκοπείο Goodsell στο Carleton College της Μινεσότα στις ΗΠΑ είναι μια μεγεθυμένη εκδοχή του αξιαγάπητου, του αξιολάτρευτου droid.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ