ΚΟΣΜΟΣ

Καρέ-καρέ η ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Φρανκφούρτη

Καρέ-καρέ η ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Φρανκφούρτη
Frank Rumpenhorst/dpa via AP

Οι Αρχές της Γερμανίας προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία εντοπίστηκε από πυροσβέστες που λάμβαναν μέρος σε μία άσκηση κατάδυσης στη Φρανκφούρτη.

Η 250 κιλών βόμβα εντοπίστηκε στον Ποταμό Μέιν, έναν παραπόταμο του Ρήνου. Περίπου 600 άτομα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις οικίες τους, ώστε να μπορέσουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες και αφοπλίσουν τη βόμβα.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές για τον επαγγελματισμό τους. Και όλους τους κατοίκους, που έπρεπε να φύγουν από τα διαμερίσματά τους, για τη συνεργασία και την υπομονή», σημείωσε ο δήμαρχος της Φρανκφούρτης, Πέτερ Φέλντμαν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν επισκέψεις σε μουσεία και τον ζωολογικό κήπο – μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, ήταν πολλοί αυτοί που στήθηκαν όσο πιο κοντά μπορούσαν – στα επιτρεπτά από την αστυνομία όρια, φυσικά – για να δουν την έκρηξη της βόμβας.

Να υπενθυμίσουμε πως το 2017, 60.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι Αρχές επιχειρούσαν να αφοπλίσουν μία πελώρια βρετανική βόμβα που βρέθηκε και πάλι στη Φρανκφούρτη.

Authorities detonate World War II bomb found in Frankfurt river, by Amanda Jackson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ