ΚΟΣΜΟΣ

Έπαινοι προς τους Αυστριακούς για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες

Έπαινοι προς τους Αυστριακούς για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες
Τον δρόμο της επιστροφής προς την πατρίδα τους θα πάρουν οι μισοί από τους Σύρους πρόσφυγες όταν τελειώσει το μαρτύριο του εμφυλίου, σύμφωνα με τον Σάνατς. Arpad Kurucz/Anadolu Agency/Getty Images/Ideal Images

Την εκτίμηση ότι οι μισοί Σύροι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους όταν τελειώσει ο εμφύλιος πόλεμος, έκανε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας στην Αυστρία, Φούατ Σάνατς, ο οποίος δεν παρέλειψε να επαίνεσει τους Αυστριακούς για τη στάση τους κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού «Προφίλ», ο Σάνατς τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι πεπεισμένος «πως ο μισός αριθμός των προσφύγων θα επιστρέψει και πάλι, όταν τελειώσει ο πόλεμος», ενώ εξήρε τους Αυστριακούς για την στάση που επιδεικνύουν.

Ο Σάνατς εμφανίστηκε αντίθετος στην ερμηνεία του Κορανίου στις ιστορικές του διαστάσεις και στην εξέλιξη ενός Ισλάμ ευρωπαικού τύπου, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε επιστημονικά ούτε θεολογικά βάσιμο. «Δεν χρειαζόμαστε ούτε τη μία ούτε την άλλη ερμηνεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ