Παναγία των Παρισίων: Ο Πούτιν στέλνει τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς για την ανοικοδόμησή της
Η πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων προκαλεί «οδύνη στην καρδιά των Ρώσων», δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ πρότεινε η Μόσχα να στείλει «τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς» για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του μνημείου.
«Η Παναγιά των Παρισίων είναι ένα ιστορικό σύμβολο της Γαλλίας, ένας ανεκτίμητος θησαυρός του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού και ένας από τους σημαντικότερους χώρους της χριστιανικής θρησκείας. Η τραγωδία που εξελίχθηκε στη διάρκεια της νύκτας στο Παρίσι προκαλεί οδύνη στην καρδιά των Ρώσων», τόνισε ο Πούτιν στο μήνυμα αλληλεγγύης που απηύθυνε προς τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και «όλο τον γαλλικό λαό».
Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι «ελπίζει πως αυτός ο μεγάλος καθεδρικός ναός θα μπορέσει να ανοικοδομηθεί», ενώ πρότεινε «να στείλει στη Γαλλία τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς που έχουν μεγάλη εμπειρία στην ανοικοδόμηση μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, περιλαμβανομένων αρχιτεκτονικών μνημείων του Μεσαίωνα».
Επιτροπή Δεοντολογίας: Τρίτη αναβολή για την Κωνσταντοπούλου -Το αίτημα που προκάλεσε γκρίνια στη ΝΔ
19:01
Αίγιο: Δεν βρέθηκε αίμα στα ρούχα του 65χρονου Ιταλού, ούτε DNA και αποτύπωμα
18:53
Παγκόσμια Τράπεζα: Η Ελλάδα πρωτοπορεί διεθνώς με τη μεταρρύθμιση του δικαστικού χάρτη
18:44
Πάνω από 1.000 νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας μετά την εκεχειρία
18:36