ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Λοστός διαπέρασε το κρανίο εργάτη και… επέζησε

Ινδία: Λοστός διαπέρασε το κρανίο εργάτη και… επέζησε
CNNi

Στις 10 Απριλίου, ένας σιδερένιος λοστός διαπέρασε το κρανίο εργάτη στην Ινδία αλλά δεν του προκάλεσε καμία μόνιμη βλάβη! 

Ο τυχερός 21χρονος εργαζόταν σε εργοτάξιο αποκατάστασης πηγαδιού στην περιφέρεια Balaghat της επαρχίας Μαντνιά Πραντές όταν συνέβη το ατύχημα, κατά το οποίο ένας λοστός διαπέρασε το κρανίο και τον εγκέφαλό του.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά λίγο αργότερα κρίθηκε αναγκαίο να τον δει ένας ειδικός γιατρός για να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση.

«Όταν τον έφεραν, ήταν σε μεγάλο σοκ. Το χειρουργείο διήρκησε 90 λεπτά» αναφέρει στο CNNi ο Pramod Giri, νευροχειρουργός στη Ναγκπούρ.

Ο λοστός μπήκε στο κρανίο από τη δεξιά πλευρά και εξήλθε από τον αριστερό μετωπιαίο λοβό, περνώντας μόλις λίγα χιλιοστά δίπλα από κεντρική αρτηρία.

«Ευτυχώς ο λοστός δεν τρύπησε κάποιο σημαντικό αιμοφόρο αγγείο στο μυαλό» τόνισε ο Giri.

Για να αφαιρεθεί με ασφάλεια ο λοστός από το κεφάλι του εργάτη, χρειάστηκε ομάδα έξι γιατρών. Λίγες ώρες μετά την επέμβαση, ο ασθενής ξύπνησε και δεν είχε κανένα απολύτως τραύμα στον εγκέφαλο. Αναμένεται μάλιστα να πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες μέρες.

Indian construction worker impaled through the head by an iron rod. He survived.
By Swati Gupta, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ