ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρή η «εξαιρετικά επικίνδυνη» οπλισμένη έφηβη που είχε πάθος με τη σφαγή του Κολουμπάιν

ΗΠΑ: Νεκρή η «εξαιρετικά επικίνδυνη» οπλισμένη έφηβη που είχε πάθος με τη σφαγή του Κολουμπάιν

Νεκρή βρέθηκε η νεαρή γυναίκα από τη Φλόριντα την οποία καταζητούσαν οι αστυνομικές αρχές στο Κολοράντο, καθώς φέρεται να είχε εξαπολύσει "απειλές", λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση 20 ετών από τη σφαγή στο Λύκειο Κόλουμπαϊν.

«Η Σολ Πάις, 18 ετών, βρέθηκε νεκρή σήμερα», ενημέρωσε ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Οι κάτοικοι δεν διατρέχουν κίνδυνο πλέον», έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ο σερίφης της κομητείας Τζέφερσον, στα προάστια του Ντένβερ, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ανακοινώσει περισσότερες «λεπτομέρειες».

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι η Πάις, την οποία η αστυνομία χαρακτήριζε «εξαιρετικά επικίνδυνη», εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Λίγο νωρίτερα, το FBI επιβεβαίωσε, επίσης μέσω του Twitter, ότι οι πράκτορές του είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους στη ζώνη του Μοντ Έβανς.

Τα σχολεία της περιοχής παρέμειναν κλειστά σήμερα, ενώ πράκτορες του FBI και άνδρες της τοπικής αστυνομίας αναζητούσαν την Πάις.

Η νεαρή ταξίδεψε αεροπορικώς από το Μαϊάμι στο Ντένβερ την Δευτέρα, έχοντας μαζί της ένα πυροβόλο όπλο και πυρομαχικά.

Στις 20 Απριλίου του 1999, δύο μαθητές του Λυκείου αυτού του Κολοράντο σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή προτού αυτοκτονήσουν στη βιβλιοθήκη του σχολείου τους. Την εποχή εκείνη ήταν το πιο φονικό περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το γραφείο του FBI στο Ντένβερ ειδοποιήθηκε για την ενδεχόμενη απειλή νωρίς την Τρίτη από πράκτορες του FBI στο Μαϊάμι. Ενημέρωσαν τα σχολεία της περιοχής το ίδιο απόγευμα.

Δώδεκα τομείς της περιοχής του Ντένβερ ανέστειλαν τη λειτουργία των σχολείων για την Τετάρτη, σύμφωνα με ιστοτόπους των σχολείων της περιοχής και ΜΜΕ.

Νωρίτερα την Τρίτη, δελτίο του FBI ανέφερε πως οι Aρχές δεν έχουν κάποιον λόγο για επίσημη σύλληψη, αλλά πως οι δυνάμεις επιβολής του νόμου πρέπει να συλλάβουν την Πάις για μια αποτίμηση της ψυχικής της υγείας.

Η ανάρτηση του σερίφη στο Twitter, που περιελάμβανε δύο φωτογραφίες της Πάις, ανέφερε πως φορούσε μαύρο μπλουζάκι, παντελόνι παραλλαγής και μαύρες μπότες.

AP 19106795612246


Πηγή: AP Photo

Η Denver Post ανέφερε πως δημοσιογράφος της κάλεσε το σπίτι των γονέων της Πάις στο Σέρφσαϊντ της Φλόριντα, κοντά στο Μαϊάμι και πως ένας πράκτορας του FBI διέκοψε το τηλεφώνημα και είπε πως η υπηρεσία τους ανακρίνει.

Σήματα συναγερμού και ασκήσεις ασφαλείας έχουν γίνει κοινός τόπος σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τους πυροβολισμούς στο Κόλουμπαϊν, καθώς η βία με όπλα σε χώρους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει γίνει πιο συχνή.

«Ξέρω ότι αυτό ανοίγει μια πληγή, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα που είναι η επέτειος (της σφαγής στο Κόλουμπαϊν)», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Τζέφερσον Τζεφ Σρέιντερ χθες, Τρίτη, το βράδυ.

Πρόσθεσε πως θέλει οι κάτοικοι να γνωρίζουν πως «έχουμε πολλούς αστυνομικούς επί του πεδίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ