Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε δοκιμή νέου κατευθυνόμενου όπλου
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε τη δοκιμή τακτικού, κατευθυνόμενου όπλου νέου τύπου την Τετάρτη (17/4), μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.
Το KCNA δεν έδωσε λεπτομέρειες για το είδος του όπλου, όμως το ότι χρησιμοποίησε τον όρο «τακτικό» υπονοεί ότι δοκιμάστηκε οπλικό σύστημα με μικρό δραστικό βεληνεκές, όχι κάποιος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που θα μπορούσε να θεωρηθεί απειλή για τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.
Πάντως, η ίδια πηγή ανέφερε πως ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε έχει «ιδιαίτερη μέθοδο κατευθυνόμενης πτήσης» και «ισχυρή γόμωση».
Αυτή είναι η πρώτη δοκιμή οπλικού συστήματος στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα μετά τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τις ΗΠΑ στο Ανόι του Βιετνάμ τον Φεβρουάριο, η οποία τερματίστηκε πρόωρα, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία ανάμεσα στον Κιμ και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Με χιλιάδες κόσμου στο Λευκό Πύργο και ένα εντυπωσιακό laser show η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το 2026
07:40
Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για το 2026: Θα εργαζόμαστε αδιάκοπα για να κάνουμε την Ευρώπη πιο δυνατή
07:30
Με drone show και αθόρυβα πυροτεχνήματα η Αθήνα υποδέχθηκε το 2026 σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως
07:27
Πώς ο πλανήτης υποδέχτηκε το 2026: Πυροτεχνήματα, παγωμένες βουτιές και θεαματικά σόου - Δείτε βίντεο
07:16