ΚΟΣΜΟΣ

Παναγία των Παρισίων: Βρέθηκε ο πατέρας της φωτογραφίας που έγινε viral

Παναγία των Παρισίων: Βρέθηκε ο πατέρας της φωτογραφίας που έγινε viral
twitter

Η αναζήτηση τελείωσε αλλά όλοι θα μείνουμε με την απορία: ποιος είναι ο πατέρας που παίζει με την κόρη του μπροστά από την Παναγία των Παρισίων λίγο πριν την μεγάλη καταστροφή;

Μετά από μερικά 24ωρα αναζήτησης ο ίδιος επικοινώνησε με την Μπρουκ Γουίνδσορ, η οποία και είχε απαθανατίσει το στιγμιότυπο. Όπως εκείνη έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού της στο twitter, «η αναζήτηση έλαβε τέλος. Η φωτογραφία έφτασε μέχρι τον μπαμπά και την οικογένειά του. Επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του και που απάντησε: "σε ευχαριστώ για αυτή την υπέροχη φωτογραφία, θα βρούμε ένα ξεχωριστό μέρος για να την τοποθετήσουμε." Σας ευχαριστώ όλους που μοιραστήκατε τη φωτογραφία αλλά και για τα καλά σας λόγια».

Στην φωτογραφία της Γουίνδσορ φαίνεται ο μπαμπάς να παίζει ανέμελα με την κόρη του μια ώρα προτού οι φλόγες τυλίξουν τον ναό. Όταν την ανακάλυψε στα αρχεία της, έκανε δημόσια έκκληση μέσω social media αναζητώντας τους δύο πρωταγωνιστές.

«Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία ενώ φεύγαμε από την Παναγία των Παρισίων, περίπου μία ώρα πριν ξεσπάσει η φωτιά. Σχεδόν πήγα έως τον μπαμπά εκείνον να τον ρωτήσω αν την ήθελε. Τώρα εύχομαι να το είχα κάνει», έγραψε η 23χρονη στο Twitter, καταλήγοντας: «Twitter, αν έχει κάποιο μαγικό, βοήθησέ τον να τη βρει».

Το Tweet έγινε share από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με πολλούς να χαρακτηρίζουν «ιστορική» τη φωτογραφία.

Όπως παραδέχτηκε η νεαρή από το Μίσιγκαν, ήταν τέτοια η χαρά της στιγμής που δίσταζε να τους διακόψει για να τους δώσει τη φωτογραφία.

«Αν ήμουν εγώ, θα ήθελα αυτή την ανάμνηση. Ελπίζω να νιώθει κι εκείνος έτσι», τόνισε η ίδια.

Η Γουίνδσορ ήταν μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους γύρω από τον καθεδρικό που παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι κι ανήμποροι την καταστροφή να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

«Παρακολουθούσαμε σε κατάσταση σοκ και συντριβής μαζί με όλο το Παρίσι», τόνισε στο BBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ