ΚΟΣΜΟΣ

Το μπλε διαμάντι της Μποτσουάνα - Αποκαλύφθηκε ένας σπάνιος θησαυρός

Το μπλε διαμάντι της Μποτσουάνα - Αποκαλύφθηκε ένας σπάνιος θησαυρός
okavangoblue.com

Ένα μπλε διαμάντι, η αξία του οποίου μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ εκείνη του Διαμαντιού της Ελπίδας, παρουσιάστηκε στην Μποτσουάνα.

Την παρουσίαση έκανε η κρατική εταιρεία Okavango Diamond Company. Το διαμάντι των 41,11 καρατιών βρέθηκε στο ορυχείο Orapa και είναι το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι που έχει βρεθεί στη χώρα.

Όπως και το Διαμάντι της Ελπίδας – το οποίο πιθανότατα προέρχεται από την Ινδία και τώρα βρίσκεται σε μουσείο φυσικής ιστορίας στην Ουάσιγκτον – το μπλε διαμάντι είναι εντυπωσιακό και λόγω χρώματος.

Αν και το διαμάντι της ελπίδας είναι 45,52 καρατιών, η μεγαλύτερη αξία του νέου ευρήματος οφείλεται στην καθαρότητα. Το γεμμολογικό ινστιτούτο της Αμερικής κατέταξε το διαμάντι στην κατηγορία VVS2 που σημαίνει ότι οι ατέλειες του δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν από έναν εξειδικευμένο βαθμολογητή, σε μεγέθυνση κάτω των 10 φορών. Το Διαμάντι της Ελπίδας είναι VS1.

Ο γενικός διευθυντής της Okavango Diamond Company με δήλωση του επεσήμανε ότι «είναι πραγματικά ασυνήθιστο μια πέτρα τέτοιου χρώματος και ποιότητας να προέρχεται από την Μποτσουάνα. Πρόκειται για εύρημα ζωής».

«Δεν προκαλεί καμία έκπληξη που τα μπλε διαμάντια έχουν τέτοια ζήτηση παγκοσμίως μιας και ένα πολύ μικρό ποσοστό των διαμαντιών ταξινομούνται ως φανταχτερού χρώματος και ακόμα λιγότερα ως φανταχτερού μπλε χρώματος» συμπλήρωσε. Την τελευταία δεκαετία ελάχιστα είναι τα μπλε διαμάντια που βγήκαν στην αγορά ενώ το συγκεκριμένο είναι το πλέον σημαντικό.

https://www.instagram.com/p/BwWXM5qnt6M

ΔΗΜΟΦΙΛΗ