ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Κασόγκι: Δύο συλλήψεις υπόπτων για κατασκοπεία στην Τουρκία

Υπόθεση Κασόγκι: Δύο συλλήψεις υπόπτων για κατασκοπεία στην Τουρκία
(AP Photo/Emrah Gurel)

Η Τουρκία συνέλαβε δύο άνδρες οι οποίοι ομολόγησαν ότι κατασκόπευαν Άραβες για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τις Αρχές τις χώρας να εξετάζουν εάν ένα από αυτά τα πρόσωπα σχετίζεται με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, ένας από τους δύο άνδρες έφτασε στη χώρα τον Οκτώβριο του 2018, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά την ίδια πηγή, ο δεύτερος άλλος ύποπτος πήγε στην Τουρκία για να βοηθήσει τον συνάδελφό του με το φόρτο εργασίας.

Οι συλλήψεις έγιναν τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έρευνας του επικεφαλής της Εισαγγελίας της πόλης, ενώ κατασχέθηκε και ένας υπολογιστής.

«Είναι πιθανό ότι υπήρξε απόπειρα συγκέντρωσης πληροφοριών για Άραβες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών αντιφρονούντων, που ζουν στην Τουρκία» δήλωσε η ίδια πηγή.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου από μια ομάδα 15 πρακτόρων που έφτασαν από το Ριάντ στην Τουρκία. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

Αφού αρχικά διέψευσε τον θάνατο του Κασόγκι, η Σαουδική Αραβία έκανε στη συνέχεια λόγο για μια επιχείρηση από «ανεξέλεγκτους» πράκτορες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ