ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο με την «αλλόκοτη» συμπεριφορά του Ασάνζ μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού

Νέο βίντεο με την «αλλόκοτη» συμπεριφορά του Ασάνζ μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού
Victoria Jones/PA via AP

Νέο βίντεο που δείχνει την «αλλόκοτη» συμπεριφορά του Τζούλιαν Ασάνζ μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, είδε το φως της δημοσιότητας.

Η Daily Mail, που δημοσίευσε το νέο βίντεο, σχολιάζει πως τα επτά χρόνια που πέρασε μέσα στην πρεσβεία, έχουν επηρεάσει την εμφάνιση και τη συμπεριφορά του συνιδρυτή των WikiLeaks, ο οποίος φαίνεται πως έκανε ό,τι μπορούσε για να περάσει με κάποιον τρόπο την ώρα του.

Στο βίντεο φαίνεται πως ο Ασάνζ κάνει διάφορες κινήσεις γυμναστικής που θυμίζουν κουνγκ φου, με το βρετανικό Μέσο να τον χαρακτηρίζει ως «εκκεντρικό Ροβινσώνα Κρούσο, με ατημέλητη εμφάνιση».

Σε άλλο πλάνο εμφανίζεται να περιπλανιέται «χαμένος» από δωμάτιο σε δωμάτιο, να πίνει γάλα από το χάρτινο κουτί ή να χοροπηδάει.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο, ισχυρίστηκε ότι ο Ασάνζ χρησιμοποιούσε την πρεσβεία στο Λονδίνο ως «κέντρο κατασκοπείας», όσο διάστημα έμεινε εκεί. Είπε ακόμα ότι η συμπεριφορά του 47χρονου προς το προσωπικό της πρεσβείας ήταν «εξωφρενική και κατακριτέα».

Η ζωή του Ασάνζ μέσα στην πρεσβεία - Το skateboard και οι καβγάδες με το προσωπικό

Ο Μορένο πρόσθεσε ακόμα ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ο Ασάνζ δεν τηρούσε κανέναν κανόνα υγιεινής.

Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ακόμα ότι η κατάσταση που βρισκόταν το μπάνιο του ήταν σοκαριστική, με το προσωπικό να βγάζει φωτογραφίες και να κάνει παράπονα. Παραπονούνταν ακόμα ότι δεν φρόντιζε τη γάτα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ