ΚΟΣΜΟΣ

Ακτιβιστής καταγγέλλει πως έμεινε νηστικός στη φυλακή καθώς δεν υπήρχε... vegan μενού

Ακτιβιστής καταγγέλλει πως έμεινε νηστικός στη φυλακή καθώς δεν υπήρχε... vegan μενού
Facebook

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η περίπτωση ενός ακτιβιστή, ο οποίος καταγγέλλει το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας του για την απουσία εναλλακτικών... μη κρεατοφαγικών επιλογών σίτισης στις φυλακές.

Ο Αυστραλός ακτιβιστής που κατηγορείται για την κλοπή ενός μοσχαριού κι ενός (νεκρού) γουρουνιού από φάρμες της Δυτικής Αυστραλίας, ανήμπορος να καταβάλει το χρηματικό πόσο της εγγύησης, προφυλακίστηκε.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος, ωστόσο, στο Seven News της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια της κράτησής του ο ίδιος αναγκάστηκε να μείνει νηστικός επί ένα 48ωρο καθώς στις φυλακές δεν υπήρχε vegan διαιτολόγιο.

«Κάποιοι από αυτούς μου είπαν ‘πήγαινε και φάει κρέας’ και κάτι τέτοια. Η εμπειρία που είχα σαφώς δεν συγκρίνεται με τίποτα με όσα φρικτά υποφέρουν τα ζώα. Αυτά υποφέρουν καθημερινά, εγώ μόνο για δύο μέρες που είμαι κρατούμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαζί με τον Γουόρντεν δίωξη έχει ασκηθεί και σε άλλους ακτιβιστές, ηλικίας από 21 έως 36 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη είσοδο σε ιδιοκτησίες σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας και απόπειρα κλοπής.

Για την ιστορία, το μοσχαράκι (αξίας 1.500 δολαρίων) που «εκλάπη» και μεταφέρθηκε για λίγο σε καταφύγιο ζώων, επεστράφη στους ιδιοκτήτες του λίγο αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ