ΚΟΣΜΟΣ

Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα: Πάνω από 150 οι νεκροί από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα: Πάνω από 150 οι νεκροί από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων
Derena TV via AP

Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. Πάνω από 150 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, έχασαν τη ζωή τους μετά από έξι βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της χώρας.

Πάνω από 400 είναι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε εκκλησίες της πρωτεύουσας Κολόμπο και του Νεγκόμπο και άλλες τρεις σε πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 12 ώρα Ελλάδος, μία έβδομη έκρηξη συγκλόνισε το προάστιο Ντεχιγουάλα της πρωτεύουσας Κολόμπο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα επίθεση σημειώθηκε σε ξενοδοχείο και προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις αρχές, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και 35 ξένοι υπήκοοι – χωρίς, ωστόσο, να έχει ανακοινωθεί η εθνικότητά τους.

Δεν έχει υπάρξει, προς στιγμήν, ανάληψη ευθύνης των πολλαπλών επιθέσεων που έρχονται μετά από «νηνεμία» περίπου δέκα χρόνων, μετά το τέλος του εμφυλίου.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κατέγραψε συνολικά έξι εκρήξεις, σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία της πρωτεύουσας και σε ακόμη δύο εκκλησίες κοντά στο Κολόμπο.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε έστειλε αίτημα για έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας έπειτα από το μακελειό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ