Τσεχία: Ρατσιστική επίθεση στο βουλευτή Ντομινίκ Φέρι
Ο 22χρονος Τσέχος βουλευτής Ντομινίκ Φέρι, αιθιοπικής καταγωγής, έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο καθώς ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο άγνωστους, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τσέχικο πρακτορείο ειδήσεων CTK.
Όπως ανέφερε ο Φέρι στην ιστοσελίδα Novinky.cz, ένας από τους δράστες φώναξε: «Οι νέγροι δεν ανήκουν στην πολιτική!».
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ανέφερε ότι δέχτηκε χτυπήματα και στο κεφάλι, ενώ στις φωτογραφίες που ο ίδιος ανήρτησε φαίνεται ένα τραύμα στην πλάτη του να έχει προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο.
Ο Φέρι, που γεννήθηκε στην Αιθιοπία το 1996, εξελέγη στη τσεχική Βουλή των Αντιπροσώπων το 2017, ενώ ιστορικά είναι ο νεότερος βουλευτής του φιλελεύθερου συντηρητικού κόμματος TOP 09.
SPONSORED
Με μουσική και εικόνες «ταξιδεύει» τον Μάιο στην πόλη το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων - Το πρόγραμμα
12:36
Βρετανία: Αθωώθηκε η πρώην αντιπρόεδρος Άντζελα Ρέινερ - Ανοίγει ο δρόμος για διαδοχή του Στάρμερ
12:34
Επιστολή 10 πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ με βολές κατά Μητσοτάκη
12:31
Ανάφη: Μια αντλία πυρόσβεσης, ένα σχολείο και το μήνυμα ότι τα ακριτικά νησιά δεν είναι μόνα
12:30