Γερμανός ΥΠΕΞ: Σε κίνδυνο η συνθήκη Σένγκεν από τους ελέγχους στα σύνορα της Δανίας
«Οι αρχές της ζώνης Σένγκεν για την ελεύθερη διακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινδυνεύουν», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας την απόφαση της Δανίας να εγκαταστήσει ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία.
Όπως είπε ο Μάρτιν Σέφερ, εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, «Η Σένγκεν είναι πολύ σημαντική, αλλά βρίσκεται σε κίνδυνο», σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Την ίδια ώρα η Σουηδία αποφάσισε να πει «στοπ» στις ροές από τη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα, για να επιτρέψει στους πρόσφυγες να μπουν στο έδαφός της, από την κύρια πύλη εισόδου, δηλαδή τη γέφυρα του Όρεσουν, στα σύνορα με τη Δανία, η σκανδιναβική χώρα, απαιτεί πλέον έγγραφα ταυτοποίησης.
Οι συστηματικοί έλεγχοι αναγνωριστικών εγγράφων αναμένεται να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις συγκοινωνίες μεταξύ Σουηδίας και Δανίας και ιδιαίτερα στους 8.600 ανθρώπους που κάνουν καθημερινά το δρομολόγιο μεταξύ Κοπεγχάγης και Μάλμε, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας.
Διαβάστε ακόμη
Σουηδία: Από την ανοιχτή αγκαλιά, στις κλειστές πόρτες για τους πρόσφυγες
Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τον 28χρονο τραυματία οπαδό του ΠΑΟΚ από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου
15:53
Σέρρες: Τη Δευτέρα η απολογία του 56χρονου κατηγορούμενου για βιασμό της κατάκοιτης θείας του
15:52
Βιολάντα: Στα εργαστήρια για εξέταση οι σωλήνες προπανίου - Πού στρέφονται τώρα οι έρευνες για την τραγωδία
15:44
Ν. Αφρική: Persona non grata για την Πρετόρια ο πιο υψηλόβαθμος διπλωμάτης της πρεσβείας του Ισραήλ
15:41