ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο

Επίσκεψη Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο
AP Photo/Alex Brandon

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι λεπτομέρειες πρόκειται να ανακοινωθούν πιθανόν σήμερα.

Αναμένεται ότι ο Τραμπ θα πάει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να δει τη βασίλισσα του ΗΒ στο πλαίσιο μιας περιοδείας του στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται επίσης να ταξιδέψει στη Γαλλία, για τους εορτασμούς της επετείου της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου θα γίνει περίπου έναν χρόνο από την προηγούμενη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στο ΗΒ, όταν ο Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια συναντήθηκαν με τη βασίλισσα στο Κάστρο του Ουίνδσορ και πέρασαν μαζί της 45 λεπτά αντί των 30 που ήταν προγραμματισμένο. Ο Τραμπ περιέγραψε αργότερα την βασίλισσα, τότε 92 ετών, ως μια «τρομερή» γυναίκα που «ουδέποτε έκανε λάθος».

Είχε, επίσης, συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην εξοχική της κατοικία στο Τσέκερς και οι δυο τους είχαν παρακολουθήσει επιδείξεις από στελέχη των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών στη στρατιωτική σχολή Σάντχερστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ