ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Δύο αδέρφια από τη Βρετανία επέζησαν από μία έκρηξη αλλά σκοτώθηκαν σε δεύτερη

Σρι Λάνκα: Δύο αδέρφια από τη Βρετανία επέζησαν από μία έκρηξη αλλά σκοτώθηκαν σε δεύτερη
AP Photo/Eranga Jayawardena

Δύο αδέλφια από τη Μεγάλη Βρετανία είναι στη λίστα των νεκρών από το μπαράζ επιθέσεων που σημειώθηκε την Κυριακή, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, στη Σρι Λάνκα. Οι δύο νεαροί κατάφεραν να διασωθούν από την πρώτη έκρηξη που σημειώθηκε στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν, σκοτώθηκαν, όμως, σε μία δεύτερη. Ο νεότερος απολογισμός των Αρχών κάνει λόγο για συνολικά 310 νεκρούς και περισσότερους από 500 τραυματίες.

Η 15χρονη Amelie Linsey και ο 19χρονος αδελφός της Daniel, σκοτώθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο του Κολόμπο.

Τα δύο αδέλφια έπαιρναν πρωινό μαζί με τον πατέρα τους, Matthew, όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο ξενοδοχείο. Κατάφεραν να διασωθούν, αλλά άφησαν την τελευταία τους πνοή λίγο αργότερα σε μία δεύτερη επίθεση.

Ο πατέρας τους, μιλώντας στους Times εξομολογήθηκε πως έπρεπε να πάρει τη δραματική απόφαση για το ποιο από τα δύο παιδιά του να σώσει.

«Δεν μπορούσα να τα μετακινήσω, είχαν χάσει και οι δύο τις αισθήσεις τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο γιος μου έδειχνε να είναι σε χειρότερη θέση από την κόρη μου. Προσπάθησα να τον τραβήξω. Μία κυρία είπε ότι θα πάρει την κόρη μου. Κουβάλησα τον γιο μου στις σκάλες, τον έβαλα στο ασθενοφόρο και τον πήγαμε στο νοσοκομείο», σημείωσε ακόμη και συνέχισε:

Daniel Linsey

Τα δύο αδέλφια που έχασαν τη ζωή τους/Πηγή: Facebook

«Φώναζα "σας παρακαλώ, βοηθήστε τον γιο μου, σας παρακαλώ βοήθεια". Νόμιζα πως η κόρη μου ήταν καλύτερα. Δεν μπορούσα να τη βρω γιατί ήμουν με τον γιο μου. Δυστυχώς πέθαναν και οι δύο».

Όπως σημείωσε ο μεγαλύτερος αδελφός των θανόντων, ο 21χρονος David, η Amelie και ο Daniel «έπεσαν αναίσθητοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά δεν ξύπνησαν ποτέ».

«Ο πατέρας μου είναι σοκαρισμένος και δεν μας έχει πει πολλά. Προσπαθεί να είναι δυνατός για τον μικρό μου αδελφό, ο οποίος είναι 12 ετών, και τη μαμά μου».

Συνολικά 8 Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των βομβιστικών επιθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ