ΚΟΣΜΟΣ

Δύο βίντεο καταγράφουν το βομβιστή αυτοκτονίας να μπαίνει σε εκκλησία στη Σρι Λάνκα

Δύο βίντεο καταγράφουν το βομβιστή αυτοκτονίας να μπαίνει σε εκκλησία στη Σρι Λάνκα
AP Photo/Gemunu Amarasinghe

Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης φαίνεται να έχει καταγράψει τη στιγμή όπου ένας καμικάζι εισέρχεται στην εκκλησία του Σαν Σεμπαστιάν στο Νεγκόμπο, στη Σρι Λάνκα, φορώντας ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης, λίγα λεπτά πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Το στιγμιότυπο δόθηκε στη δημοσιότητα από το ινδικό κανάλι TV9, το οποίο υποστηρίζει πως απεικονίζει έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας, ενώ εισέρχεται στην εκκλησία του Σαν Σεμπαστιάν, φορώντας ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης.

Πλήθος πιστών βρίσκονται σε ουρά μπροστά του, καθώς αυτός περιμένει έξω από το ναό, ανήμερα του Πάσχα των καθολικών.

O άνδρας με το μεγάλο σακίδιο στους ώμους, καταγράφεται και σε δέυτερη κάμερα ασφαλείας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Ο αριθμός των νεκρών από το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων ξεπερνάει πλέον τους 320, ενώ τουλάχιστον 500 έχουν τραυματιστεί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί 40 ύποπτοι στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται και πρόκειται για μέλη ενός ντόπιου ισλαμιστικού κινήματος του National Thowheeth Jama'ath, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος από την κυβέρνηση και τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη νήσο, τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ είναι κλειστά, ενώ τα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά δίκτυα υποχρεώθηκαν να τροποποιήσουν τα μουσικά τους προγράμματα.

Η χώρα τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από χθες με απόφαση των αρχών, ενώ στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο δεκάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν με κεριά στα χέρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ