Σρι Λάνκα: Oι επιθέσεις ενδέχεται να ήταν «εκδίκηση για το Κράιστσερτς»
Οι Αρχές της Σρι Λάνκα ερευνούν το μακελειό που σημειώθηκε στη χώρα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών ως πιθανή «πράξη εκδίκησης για το Κράιστσερτς», όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός της χώρας σήμερα, Μεγάλη Τρίτη.
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι οκτώ βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της χώρας ενδέχεται να έγιναν για λόγους εκδίκησης για τη δολοφονία 51 πιστών μουσουλμάνων σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.
«Οι αρχικές έρευνες έχουν δείξει πως ότι αυτό που συνέβη στη Σρι Λάνκα ήταν αντίποινα στην επίθεση κατά μουσουλμάνων στο Κράιστσερτς», σημείωσε ο Ruwan Wijewardene ενώπιον του Κοινοβουλίου της χώρας.
Από το μπαράζ επιθέσεων της Κυριακής έχασαν τη ζωή τους συνολικά 310 άτομα, μεταξύ αυτών και ξένοι πολίτες, και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 500.
Μήνυμα Κακλαμάνη: «Το 2026 να μας βρει ενωμένους γιατί μόνο έτσι πάει η ζωή μπροστά»
12:53
Ριφιφί για 500 ευρώ σε κατάστημα παιχνιδιών στον Κολωνό - Αναζητούνται οι δράστες
12:43
Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης και Ανδρουλάκης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά (pics)
12:33
Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»
12:23